Slika nije pronađena

Što uopće testiraju vaši testovi i ispituju vaši ispiti u školama?

Ova je škola u Lancashireu u Velikoj Britaniji uz rezultate završnih ispita, učenicima poslala i pismo u kojemu im pobjašnjavaju da školski testovi vrednuju samo neke vještine i znanja, ali da vrijednost svakog ljudskog bića proizlazi iz velikog broja drugih faktora.

Ako ste se ikada loše osjećali zbog ocjene, ovo će vam pismo sigurno pomoći da počnete o sebi razmišljati kao o kompleksnijoj osobi koja je mnogo više od rezultata nekog ispita. Ako mislite da niste dovoljno pametni ili uspješni, sjetite se da se životni uspjeh mjeri i drugim kriterijima: bitno je biti i dobra osoba, a ako vam ne ide kemija, možda baš rasturate u košarci ili slikanju!


Pročitajte odgovor koji je stigao učenicima:

Molimo obratite pozornost na rezultate vašeg KS2 testa na kraju. Jako smo ponosni na ogromnu količinu predanosti i truda da date sve od sebe tokom ovog ‘zeznutog’ tjedna škole.

Unatoč tome, zabrinuti smo jer ovi testovi ne procjenjuju uvijek sve kvalitete koje svakoga od vas čine posebnim i jedinstvenim. Osobe koje smišljaju ovakve testove ne poznaju svakoga od vas osobno… na način na koji vas poznaju vaši učitelji, a posebno ne onako kako vas poznaje vaša obitelj.

Ne znaju da mnogi od vas govore dva jezika. Ne znaju da svirate neki instrument ili da odlično plešate ili slikate.

Ne znaju da se vaši prijatelji pouzdaju u vas ili da im vaš smijeh može uljepšati čak i najgori dan. Ne znaju da pišete poeziju ili pjesme, svirate ili se bavite sportom, razmišljate o budućnosti niti da li se netko od vas nakon škole brine za mlađeg brata ili sestru.

Ne znaju da ste prutovali po zbilja super mjestima ili da znate ispričati super priču ili da najviše volite svoje vrijeme provoditi s najdražim članovima obitelji ili prijateljima.

Ne znaju da ste pouzdani, pažljivi i da se svaki dan trudite dati sve od sebe… rezultati koje ćete dobiti reći će vam nešto, ali nikako sve.

Stoga uživajte u rezultatima i budite ponosni na njih, ali zapamtite da je mnogo načina da budete pametni.

Kad bi nam barem češće tako govorili u školi!

Kako se vama sviđa ovo pismo? Slažete li se sa svime što u njemu piše?

L.B./izvor: Jezebel

foto: Twitter

nadahnjujuće pismo učenicima barrowford Viralno

Još vijesti