Slika nije pronađena
O ovim se temama danas diskutiralo na Veleučilištu VERN' na društveno odgovornoj konferenciji 'Influenceri bez filtera' koja je okupila neke od najuspješnijih hrvatskih (mikro)influencera te stručnjake iz digitalnih agencija, produkcijskih kuća i akademske zajednice.

Na tri tematske sesije 'Influenceri 101', 'Bez filtera' i 'Body positivity' gostovali su neki od najpoznatijih hrvatskih influencera u području mode, fotografije, lifestylea, gastronomije..., poput Maše Zibar, Donne Lugonje Petković, Marka Vuletića, Mile Butorca, Sanje Mijac i mnogih drugih. U panel diskusijama progovorili su o pravoj istini koja se krije iza posla kojim se bave, svojoj ljubavi prema produkciji sadržaja, ali i najvećim strahovima. Fenomen utjecaja influencera i virtualno kreiranog svijeta komentirali su i stručnjaci: Anamarija Virant iz agencije Degordian, Antica Vuletić iz JoomBoosa, modni fotograf Zvonimir Ferina, prof. dr. sc. Gordana Kuterovac Jagodić s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Maja Mihovilović s Veleučilišta VERN' te Aleksandra Orlić, glavna urednica Cosmopolitana.


'U današnje vrijeme u kojem smo gotovo 24 sata uronjeni u neki medij, uglavnom društvene mreže, iznimno je važno govoriti o utjecaju, odgovornosti i samoregulaciji influencera. Ideja ove konferencije bila je naglasiti razliku između stvarnosti i virtualnih konstrukcija, od izgleda hrane do našeg vlastitog izgleda. Mislim da smo otvorili zanimljive teme i dali konkretan doprinos podizanju svijesti o ovim važnim pitanjima', komentirala je VERN'ova predavačica Maja Mihovilović.U okviru konferencije održana je i stručna prezentacija studenta VERN'a Luke Lajića, modnog influencera i fotografa, kava s Mateom Frajsberger koju je vodila Aleksandra Milinković s Entera te nagradni kviz za posjetitelje, koji su ovom prilikom mogli pogledati i izložbu crno-bijelih fotografija „Influenceri bez filtera“, postavljenu na Veleučilištu VERN'.

Konferenciju su u potpunosti osmislili studenti VERN'a, uz mentorsku podršku predavača, a proizašla je iz studentske inicijative dekonstrukcije virtualne stvarnosti. Realizirana je uz organizacijsku, logističku i komunikacijsku podršku Veleučilišta VERN', uz pokrovitelje konferencije A1 Hrvatska te prirodnu izvorsku vodu Cetina i medijsko pokroviteljstvo časopisa Cosmopolitan i Lider te portala PRglas.


PR

Foto: Petar Vučetić

Pogledajte još:

I influenceri su ljudi! Snimili su dokumentarac o negativnoj strani svog posla i utjecaju negativnih komentara

Nekad smo ih nosili u školu, a sada ih furaju influencerice – IN modni dodatak ziher imate kod kuće

Važna vijest za influencere i one koji to žele postati – IG uvodi novu vrstu profila i nove mogućnosti

konferencija influenceri

Još vijesti