Slika nije pronađena

Uz ghostanje i sve ostale trendove koji se javljaju u dejtanju, nije lako upoznati nekoga i održati odnose. Jedan ružan dejting trend postaje aktualan svake godine u ovo doba. Nemoj ovo nikome raditi.

Božić je doba godine kada je lijepo i romantično šetati ukrašenim gradom, zagrljeni s boljom polovicom, ispijajući neki topli napitak i fotkati selfije za uspomenu. Ili ipak ne. S obzirom da je blagdansko vrijeme isto tako i vrijeme kada dragim nam osobama kupujemo poklone, puno se ljudi odlučuje jedno ime maknuti s liste – ono od cure ili dečka. Jer zašto potrošiti više novaca ako mogu to izbjeći? Taj je dejting trend čak dobio svoje ime, zove se 'scrooging'. I jedan je od najružnijih dejting trendova. Ostaviti nekoga samo da mu ne moraš kupiti poklon je najgluplji razlog za prekid ikada. Ono što je još gore je činjenica da će ti se ta osoba vjerojatno javiti nakon blagdana i pokušati popraviti stvari.

Ako te netko ostavio baš prije blagdana, a nije ti nikako bilo jasno zašto se i kako to dogodilo jer je došlo iz vedrog neba, ovo može biti razlog. Najčešće će to raditi dečki, što nas i ne iznenađuje toliko. Eksperti za veze otkrivaju da je ovo doba kada veze najviše padaju u drugi plan jer u fokusu je ipak odmaranje, provođenje vremena s obitelji – i posebno bitno tulumarenje, oko Božića, a pogotovo za doček Nove godine. Nekima više odgovara ovih nekoliko tjedana provesti solo da ne moraju brinuti o poklonima i provođenju vremena s curom/dečkom.

Zato ako te netko ostavi u ovo doba, a nije ti jasno zašto i za nekoliko tjedana ili mjesec dana ti se ponovno javi i kaže da te želi natrag, zauzmi stav i ne pristaj, jer vrlo je lako moguće da te ta osoba ostavila samo zato da ti ne mora kupiti poklon. Da budeš sigurna je li u pitanju stvarno 'scrooging' najbolje je pitati zašto želi prekinuti. Svi glupi razlozi samo su izmotavanje i pokazuju da je stvarno ovo u pitanju.

Pogledajte još:

'Curving' je najnoviji dejting trend za koji morate znati - i gori je od ghostanja!

Ideje za dejtove koje možeš organizirati kod kuće: 8 idealnih za zimske mjesece

Dejtanje i ljubav za vrijeme koronavirusa i društvene izolacije: Je li uopće moguće i kako?

veza dejting trend Prekid scrooging Božićni Blagdani dejtanje

Još vijesti