Slika nije pronađena

Ovi su učenici napravili nešto predivno za svoje kolege iz razreda koji nemaju novaca za platiti maturalac. Nisu ih željeli ostaviti bez ovog iskustva pa su se dosjetili super načinu za pomoći financijski.

Maturalno putovanje je ono jedno iskustvo iz srednje škole kojem se svi vesele godinama i nešto što kasnije više neće moći ponoviti. Ludo putovanje s cijelim razredom je uvijek zabavno i puno super uspomena. No, problem je što takva putovanja nisu jeftina. Poseban problem stvaraju onim roditeljima koji stoje financijski teže. Agencije koje organiziraju maturalce su toga svjesne pa zato većinom uključuju u svoju ponudu gratis putovanje za jednu osobu. Ali što kada je u razredu više učenika koji si ne mogu priuštiti maturalac?

Učenici jedne gimnazije iz Beograda  i njihova razrednica doskočili su tom problemu na kreativan i kul način. Početkom rujna ove godine čeka ih maturalac, a kako u razredu imaju nekoliko učenika koji si ga ne mogu priuštiti, odlučili su svi udružiti snage i pomoći.

via GIPHY


Njihova je razrednica na svom Facebook profilu objasnila njihovu situaciju i predstavila paletu usluga koju nude učenici kako bi uštedjeli koju kunu. Sve što bi zaradili išlo bi u fond za maturalac za one slabijeg imovinskog stanja.

'Dragi prijatelji,

moj razred i ja organiziramo humanitarnu akciju i bilo bi strava ukoliko biste se htjeli uključiti.

Naime, početkom rujna bismo trebali krenuti na maturalno putovanje i voljeli bismo ići svi skupa. Ipak, nekoliko učenika nije u mogućnosti da krene s nama iz financijskih razloga, a jedan gratis koji dobivamo od agencije nam nije dovoljan da riješimo problem. Zato smo odlučili da do lipnja sami zaradimo novac nudeći čitavu paletu usluga! :)

1. Ako radite u velikim poslovnim zgradama u blizini Ušća, GTZ-a i Sava Centra, a potreban vam je potrčko koji bi donio klopu ili kavu, otišao u poštu itd. imamo 32 volontera.

2. Ako su vašim firmama potrebni fizikalci za rad vikendom, imamo 13 sedamnaestogodišnjih rmpalija.

3. Ako vam je u večernjim satima potreban babysitting za vašu djecu, na raspolaganju vam je 19 savjesnih, vrijednih i veselih djevojčica.

4. Ako je vašoj djeci potrebna pomoć u savladavanju gradiva u osnovnim školama, nudimo satove matematike, srpskog, fizike, kemije, engleskog i njemačkog jezika na teritoriju Novog Beograda. (preporuka razrednog starješine: imamo štrebera za svaku materiju - srednja ocjena razreda 4,23).

5. Ako slavite rođendan ili vam je potreban catering u vidu svih vrsta kolača, torti, kiflica, knedli, galeta, sendviča i salatica, u pripravnosti pored djece imamo i jednu razrednicu i preko 30 mama i baka, tako da garantiramo da ne postoji gastronomska želja koju nismo u mogućnosti ostvariti.

6. Ako ste raspoloženi za degustaciju, pozovite nas da vam jedan dan donesemo domaće kolače, kavu i čajeve u urede. Bit ćete oduševljeni!

Ako imate još neki poslić koji bi za vas ili vašu kompaniju mogao odraditi jedan gimnazijalac ili gimnazijalka ili par njih, javite se! :) I dijelite dalje!'Status je do sada podijelilo preko 14 000 ljudi, a sakupilo se i gotovo 2000 komentara. Svi su oduševljeni akcijom i ponosni na ovu djecu.

Foto: Freepik - freepik/ Facebook/ Giphy

M.T.

Pogledajte još:

Maturalac iz horora u Grčkoj – smrad, kukci i krvave plahte samo su dio priče koja je šokirala učenike i profesore

Ispovijesti učenika koji nisu išli na maturalac: 'Nije mi nimalo žao, evo zašto...'

Kad ti je moto 'YOLO' – sve čari i razočaranja s maturalca iz iskustva tinejdžerice

putovanje skupljanje novaca maturanti maturalac akcija

Još vijesti