Slika nije pronađena

Ghostanje je definitivno nešto što je skoro svatko doživio, što od strane prijatelja, ali i cure/dečka. Radi se o tome da ti osoba samo odjednom prestane odgovarati na poruke, počne te ignorirati i ti za nju ukratko više ne postojiš.

Orbiting je novi trend koji je još gori od ghostanja, jer te osoba prvo izghosta, ali ti i dalje lajka slike i komentira objave. Neće se ni u jednom trenutku javiti niti htjeti pričati s tobom, ali to ju ne sprječava u tome da nastavlja s komunikacijom putem društvenih mreža.

via GIPHY


Osim što je ovaj trend bezobrazan, užasno je frustrirajući. Kada vidiš da ti osoba gleda sve Instagram storyje, lajka slike, ali ti i dalje ne želi odgovoriti na poruku, dođe ti da joj najradije zabiješ mobitel u glavu (ali to naravno nećeš napraviti).

Pasivno agresivni pristup ove osobe bi te trebao isprovocirati, ali ne daj se. Nemoj da te to izbaci iz takta, jer onda će ta osoba biti u potpunosti zadovoljna. Iako ti nije svejedno, pravi se da je. Oni koji to rade, zaista to rade samo kako bi te iživcirali, jer zašto bi se inače upuštali u bilo kakav odnos (iako ovo teško da je odnos) s osobom koja ih NE zanima?!

Naravno, to neće raditi osobe koje nisu željne pažnje i drame, pa ako budeš uopće reagirao/la na njihovo ponašanje, upravo ćeš im tako dati ono što žele.

Za razliku od ghostanja koje je većinom limitirano na osobe s kojima smo romantično povezani, orbitati te može bilo tko: od najbolje prijateljice (koja možda ipak nije najbolja), pa do rođaka ili onog frenda kojeg si pitao/la za kino, pa ti nisu nikada niti odgovorili, a kamoli da ste otišli pogledati film...

via GIPHY


Najbolje što možeš napraviti, kada prepoznaš takvo ponašanje kod nekoga, jest prekinuti svaki kontakt s tom osobom. Prekinuti prijateljstvo na fejsu, unfollowati ju na Instagramu i izbrisati njen broj s WhatsAppa. Ionako se nikada ne čujete pa nećeš osjetiti veliku promjenu u životu, samo se nećeš iživcirati svaki put kada vidiš da su ti nešto lajkali...

Foto: Giphy/Visual Hunt

A.Š.

Pročitaj još:

Flert, dejtanje i dopkanje - grozne stvari koje sve češće rade i cure i dečki

Dopisivali ste se i on više ne odgovara – zombiranje je OČITO postalo trend

Jesmo li nabrojali sve? Ovo su najgore stvari kod dopisivanja s nekim

ignoriranje orbiting društvene mreže ghostanje

Još vijesti