Slika nije pronađena

Norveški tinejdžeri na specifičan način obilježavaju kraj srednje škole – unajmljuju autobuse i kombije za nekoliko tisuća eura kako bi u njima cugali, seksali se i ometali javni promet.

Tijekom njihovih 'dana maturanata' natječu se u bizarnim i rizičnim izazovima – od spavanja na drveću do uništavanja kuća svojih nastavnika, grupnog seksa, pijančevanja... Oproštaj od srednje škole Norvežani (njih oko 40.000) obilježavaju od sredine travnja do sredine svibnja pod nazivom 'russefeiring' ili 'the russ', što u prijevodu znači 'maturalno slavlje'.


Voze se u posebnim, plavim ili crvenim vozilima (neka čak imaju plesne podije unutar vozila) i putuju od festivala do festivala diljem zemlje.


Na nogama često umjesto obuće imaju kruh, zbog čega ova 'zabava' postaje još bizarnija...

I nije tako zabavno i bezazleno kao što zvuči 'na prvu' jer se događa hrpa prometnih nesreća, naročito u kružnim tokovima. O ovom problemu čak se oglasio i norveški autoklub u izjavi pod nazivom 'Reci NE seksu u kružnim tokovima' u kojoj objašnjava da prizori seksa mogu iznenaditi i zbuniti druge sudionike u prometu i izazvati kolaps.

Jeste li ikad čuli za bizarnije obilježavanje kraja školske godine?


Foto: Profimedia/Instagram

M.Z.


Provjeri još...

VIRALNO Učenica na maturalnu stigla u mrtvačkim kolima – i za to ima dobro opravdanje!

VIDEO Đakovački maturanti snimili prefora pjesmu – u spotu ih podržao Ante Cash

VIDEO Dalmatinski princ na crnom konju – splitski maturant dojahao na maturalnu večer i oduševio okupljene

bizarno dani maturanata tinejdžeri norveška zabava

Još vijesti