Slika nije pronađena

Pripreme za maturalnu zabavu iziskuju mnogo truda; treba odlučiti gdje će se održati, kakva će muzika svirati, što će se jesti, koga će se zvati i naposljetku odabrati stajling za tu posebnu večer.

Što s kosom? Kakve nokte isfurati? I ono najvažnije – kakvu haljinu odabrati? E pa u jednoj srednjoj školi pobrinuli su se da maturanticama dodatno otežaju tu situaciju. Samo 8 dana prije maturalne zabave objavili su stroga pravila odijevanja za ovu prigodu i time poremetili planove mnogim djevojkama.

Jedno od pravila odnosilo se na zabranu nošenje haljina 'otvorenih leđa, onih s izrezima te otvorima neposredno ispod grudi'. Ovo je naravno izazvalo nezadovoljstvo među učenicima koje smatraju da nisu upozorene na vrijeme iako školska uprava tvrdi da su pravila objavili na vrijeme.

Problem dakle nije 'dress code' nego 'tajming'; mnoge učenice već su nabavile haljine koje ne zadovoljavaju standarde i zbog čega postoji mogućnost da budu poslane doma. Druga stvar koja je zasmetala učenice jest činjenica da se nijedno pravilo odijevanja nije odnosilo na dečke, što je protumačeno kao seksizam.


Maturantice su se odlučila suprotstaviti ovakvim pravilima peticijom, a hoće li uspjeti u svom naumu, tek ćemo saznati.

Mislite li da su pravila o odijevanju koje je škola donijela ispravna?


Foto/Izvor: HelloGiggles.com
I.N.

Pročitajte još:

Djevojka izbačena s maturalne zabave zbog 'preotvorene haljine'

Tinejdžericu poslali doma s maturalne zbog prekratke suknje

Izbačena zbog maturalne zabave: zbog nje su muškarci imali 'nečiste misli'

pravila haljine maturalna zabava