Slika nije pronađena

Nakon što je u novinama devetogodišnja Višanka Vesna vidjela da se diljem Hrvatske skuplja kosa za izradu perika za male onkološke bolesnike, kao i djecu s dijagnozom autoimunih bolesti, djevojčica je odlučila uzeti stvari u svoje ruke: Uzela je škare i uz pomoć roditelja Nađe i Vladimira Kuljiša odrezala si je kosu.

Ta djeca nemaju kosu, a ja i drugi možemo im pomoći svojom. I to tako da našu kosu pošaljemo poštom i onda im se prave perike. I zato sam i ja odlučila pomoći, kaže nam djevojčica Vesna, čija je majka pošiljku s kosom već uputila na adresu gospođe u Sesvetama koja je pokrenula akciju.

Oni koji se žele više informirati o darivanju kose, mogu posjetiti i Facebook stranicu “Kosa ljubavi” koja se bavi skupljanjem kose za osobe oboljele od malignih i autoimunih bolesti, osobito djece, a cilj im je imati besplatne perike za Hrvatsku, koje inače koštaju oko 6500 kuna.

Za jednu periku potrebno je 6-8 repova/pletenica. Za izradu jedne perike potrebno je do mjesec dana rada ili 80-110 sati. Sve što osnivačice “Kose ljubavi” rade volonterski je i sve što se zasad financiralo, iz njihovih je džepova.

Donirati možeš i ti!

Kako donirati: Kosa bi trebala biti duga minimalno 20 cm, može biti obojena. Treba je svezati u rep, repiće ili u pletenicu. Također, trebala bi prije nego što se ošišate kosu oprati, osušiti. Važno je da vaša kosa nije previše oštećena.


Kad to sve lijepo napravite, onda je spremite u plastičnu vrećicu i pošaljite običnom poštom (preporučeno) na adresu: Biljana Bjelajac Poznić, Ljudevita Posavskog 25 e 10360 Sesvete.

Cijeli članak o devetogodišnjakinji možete pročitati ovdje, a više o udruzi kojoj možete donirati svoju kosu pročitajte ovdje.

L.B./izvor: Slobodna Dalmacija

foto: Facebook


Pročitajte još...

...Kao u bajci o Matovilki: 16-godišnjakinja koja se nikad nije šišala...

...'Stand with Jetta': ošišala kosu u humanitarne svrhe i postala metom maltretiranja...

...Dvoboj: Darivanje krvi - da ili ne?...

Kosa ljubavi doniranje kose oboljeli od malignih i autoimunih bolesti obitelj kuljiš Perike

Još vijesti