Slika nije pronađena
Ovo je neuobičajena priča – o trinaestogodišnjaku koji je gradnju prave kuće sa svime potrebnim od samo osam četvornih metara započeo tijekom prošlog ljeta iz čiste dosade.

On je Luke Thill iz Iowe, SAD-a koji je želio imati prostor samo za sebe, pa je sagradio svoju kuću u dvorištu svojih roditelja za ukupne troškove od oko 10.000 kuna. U kući ima dnevni boravak s televizorom, malu kuhinjsku ploču, čak i nešto mjesta za ostavu, a spavaća soba smještena mu je u potkrovlju.



U svojoj kući Luke uglavnom piše zadaće i spava, ali mu služi i kao prostor za zabavu u kojem ugošćuje prijatelje i radi palačinke. Na ideju da napravi svoju kućicu, rekao je da je došao tijekom ljetnih mjeseci kada se dosađivao, pa je krenuo istraživati kako ju izgraditi za malo novaca.

Na kraju je pomagao susjedima u zamjenu za usluge, materijal ili novac – tako mu je susjed električar proveo struju u zamjenu za čišćenje garaže. I ne samo to – 75% materijala je reciklirano, što ovaj pothvat čini još pohvalnijim i jefitnijim.

U svemu mu je pomogao tata Greg, koji je sada ponosan na Lukea jer je 'naučio lekcije iz života i napravio nešto više od igranja igrica i bavljenja sportom', rekao je za portal Don't Waste Your Money.



No, to nije sve – Luke je 2014. godine otvorio i svoj YouTube kanal na kojem ga danas prati 3.300 ljudi, a njegove videozapise pregledalo je preko 3.6 milijuna ljudi.



Foto: Screenshot/Facebook/YouTube

M.Z.


Pročitajte još:

Bit će slavnija od Gigi, Belle i Kendall – 16-godišnjakinja koju već svi prate na Instagramu

VIDEO Počeo je kad je imao 12 godina – snimio je preko 2 tisuće fotki i sad ima najbolji video

Imaju precool ime benda i stvaraju mrak rock glazbu – tri brata iz Čakovca predstavili prvi singl

kuća luke thill dečko dosada kućica izgraditi youtube sad pratitelji

Još vijesti