Slika nije pronađena

Sve češće na Instagramu i Facebooku viđaš fotke na kojima su slavni dečki nalakirali jedan nokat i jednostavno ne razumiješ u čemu je kvaka? Je li riječ o još jednom novom trendu?

Nije, zapravo je stvar puno važnija! Već treću godinu za redom u listopadu traje kampanja  pod nazivom Polished Man, a ideja je nastala u nevladinoj organizaciji YGAP. Njihov cilj je podići  svijest o nasilju nad djecom, a znak da podržavate kampanju jest jedan nalakirani nokat na ruci.


Cijela priča počela je kad se Elliot Costello, aktivist organizacije koja pomaže siromašnim ljudima po svijetu,  vratio iz Kambodže gdje je upoznao jednu malu curicu imena Thea s kojom se sprijateljio.

Radili su svakakve stvari zajedno koje je djevojčica poželjela, a jedna od njih bila je i lakiranje noktiju. On bi njoj nalakirao sve nokte, a ona njemu jedan.  Budući da su provodili puno vremena skupa, Elliot je saznao da je njezin život jako težak te da djevojčica gladuje i živi u neimaštini. Saznao je da je bila i seksualno zlostavljana. Kad je došao trenutak da Elliot pođe kući, obećao joj je kako će nokat koji mu je nalakirala ostaviti takvim kako bi ga to sjećalo na nju i bol koju je prošla.

Kad se vratio pokrenuo je akciju 'Polished man' kojom motivira muškarce da nalakiraju jedan nokat na rukama i drže ga takvim tjedan dana. 'U 96 posto slučajeva seksualni zlostavljači djece su muškarci. Nalakirani nokti neće umanjiti svakodnevnu tugu koju ta djeca osjećaju i strahove koje proživljavaju, ali možda pokrenu neke stvari, možda se uloži novac u projekte kojima bi se nekako pomoglo toj djeci. Ova akcija je podrška i sjećanje na one čiji glas nitko ne čuje
', objasnio je Elliot, a u videu saznajte više detalja.

Akciju su podržali brojni slavni frajeri kao što su Chris Hemsworth, Michael Klim, Anthony Selemidis, Zac Efron, Tyler Blackburn i mnogi drugi.Prije nekoliko se dana i Harry Styles pojavio s nalakiranim noktima, ali mislimo da je to ipak bio njegov modni izričaj.


Foto: Instagram

I.I.

Pročitajte još:

Lijepi i njegovani nokti: Manikura kod kuće

Trik zbog kojeg će tvoji nokti izgledati duže

Greške koje radiš pri lakiranju noktiju

nokti elliot costello lak

Još vijesti