Slika nije pronađena
Često možeš primijetiti da dečki stalno gledaju druge cure, bez obzira na to jesu li u vezi ili ne? Možda je to nekad napravio i tvoj dečko? Bez panike!

Nemoj misliti da dečki to rade jer su bezobrazni, nesigurni ili više nisu zaljubljeni u svoju curu, stvar je ipak nešto drugačija. Oni su zapravo NE MOGU pomoći. Da, dobro si pročitala.

No, zašto im se to događa?

Odgovor se krije u razlici između muškog i ženskog mozga, odnosno u tome što dečki, a pogotovo tinejdžeri, proizvode 20 do 25 puta više testosterona nego prije puberteta. Iako se razina hormona s godinama smanjuje, ipak je dovoljno visoka da ih tjera da razmišljaju i funkcioniraju drugačije od nas cura. Ooooo da!

Visoka razina ovog hormona potiče njihovo razmišljanje o curama i seksu, a to oni sami očito ne mogu kontrolirati.

via GIPHY


Izgleda da dečki stvarno ne mogu previše utjecati na škicanje drugih cura. To te sigurno i živcira (i nisi jedina!), ali čini nam se da ćemo se s tim sve mi morati prije ili kasnije pomiriti. Kako vidiš, čak su i znanstvenici više puta potvrdili da se muški rod ne može kontrolirati od gledanja. I ne, ne gledaju oni samo curu koja im se baš, baš sviđa, njima pogled bježi i na onu koja baš ni po čemu nije njihov tip.

Da, znamo da ti kao cura to možda ne možeš skužiti, ali pitaj kojeg god dečka želiš. On će se u potpunosti složiti s ovim što ti sada govorimo.

via GIPHY


Pa kako se onda pomiriti s tim kad tvoj dečko okrene glavu za drugom curom, i to još kad si ti u blizini?! Pokušaj ignorirati takvo njegovo ponašanje ili se ležerno našali o situaciji u kojoj si se našla. Važno je samo da ne reagiraš nekim ljubomornim ispadom jer za to stvarno nema potrebe, a i nije baš okej.

Ako tvoj dečko svako malo pogleda drugu curu, reci mu da ti to smeta. On najvjerojatnije neće prestati s tim (jer ne može), ali će sigurno idući put škicnuti malo diskretnije. I to je nešto!

Foto: Shutterstock/Giphy

D.Š.

Pročitajte još:

Razotkrij ih: 8 stvari koje dečki stalno govore, a uopće ne misle

What?! Ovo je 10 najvećih zabluda koje svaka cura ima o dečkima

Je li ovo istina?! 10 stvari koje baš sve cure mrze na dečkima

ljubav Dečki problemi

Još vijesti