Slika nije pronađena

Zanimljiva baka čelične volje ima 96 godina i titulu najstarije srednjoškolke na svijetu. Ona je odlučila svoje dane provoditi učeći stvari i o kojima ti trenutno učiš! Za razliku od tebe, koja vjerojatno svaki trenutak koristiš žaleći se na školu i pitajući se što će ti to, ova baka cijeni svaki trenutak koji provede za knjigom!

Kad je bila mlada, njezini roditelji su smatrali kako je pohađanje škole čisti gubitak vremena, pa je tako mlada Lupita napustila školu i nije se dalje obrazovala, sve dok ju nije ulovila želja za – čitanjem! Sama činjenica da nije znala pročitati niti naslove novina ju je stalno uzrujavala, dok joj nije prekipjelo. Odlučila se upisati u više razrede osnovne škole, pa je tako u samo šest mjeseci završila osnovnu školu.

Trenutno je na putu da završi i srednju, a tko zna što ju čeka nakon toga! Najviše joj se sviđa što uči i o stvarima koje je sama proživjela, kao što je i teška povijest Meksika, gdje se nalazi i Chiapas, otkuda je i ona.

Iako je svjesna toga da će teško naći posao, i dalje nastavlja s učenjem, pa je tako velika inspiracija svojim unucima, praunucima, prapraunucima... A bome i nama!

Ako te zanima još stvari o Lupiti ili trebaš još poticaja za učenje, pogledaj video.


Foto: Screenshot/YouTube

A.Š.

Pročitaj još:

Kad matematika postane zabavna: Tinejdžer iz Hrvatske osmislio formulu za pobjedu u Monopolyju!

Zagonetka koja je podigla Internet na noge – znate li ju riješiti ili je i vama ovo preteško?

Precool – 'Gimnazijalke' dobile priliku zapjevati ispred Europskog parlamenta

Škola baka inspiracija

Još vijesti