Slika nije pronađena

Mislimo da ti ne moramo ni govoriti koje su sve dobrobiti vježbanja i da je za tebe jako važno redovito se baviti sportom ili nekom fizičkom aktivnošću. Ali, jesi li znao/la kako sve vježbanje utječe na tvoj izgled?

I ne, ovdje ne mislimo samo na pločice na trbuhu, čvršću guzu ili mišićave ruke. Kako donosi Everyday Health, postoji još nekoliko drugih stvari na koje utječe vježbanje.

via GIPHY


Jedna od stvari koju možeš očekivati ako počneš redovito vježbati je sjaj kože. Ti vježbanjem opskrbljuješ svoju kožu velikom količinom krvi i tako ona dobiva trenutačni sjaj. Redovitim vježbanjem ti ćeš tako izgledati puno bolje, ljepše i odmornije, a sjaj kože potrajat će dugo.

S obzirom na to da vježbanje potiče bolju cirkulaciju u tvom tijelu, ono iz sebe počinje izbacivati toksine i sve štetne tvari. Tako će redovita tjelovježba pročistiti tvoje pore i kožu tvog lica učiniti ljepšom te zdravijom. Možeš zaboraviti na dosadne prištiće i/ili akne.

via GIPHY


Bolja cirkulacija zbog vježbanja utjecat će i na zdravlje tvoje kose. Zanima te na koji se to točno način događa? Naime, tjelovježba će potaknuti rad folikula kose pa će tako tvoja kosa rasti brže, bit će sjajnija i manje će opadati, donosi Everyday Health.

Osim na tvoj izgled, tjelovježba će super djelovati i na tvoje raspoloženje. Vježbanje je odličan način rješavanja stresa, a ti ćeš se nakon tek 20-ak minuta vježbe osjećati super i zaboraviti na probleme koji te muče.

Foto: Unsplash/Shutterstock/Giphy

D.Š.

Pročitaj još:

Dobra vijest za ljenjivce – 13 minuta vježbanja je i više nego dovoljno za fit formu?!

Idealno doba dana za vježbanje – znaš li koje je?

Za savršene ruke – vježbe koje možeš obaviti u pet minuta bez rekvizita

Vježbanje #zdravlje koža

Još vijesti