Slika nije pronađena
Osjećaš se loše jer si u vezi, a počeo ti se sviđati netko drugi? Ovo ne mora značiti da svog dečka ili curu više ne voliš - razlozi bi mogli biti totalno drugačiji.

Možda ti se ne čini da je normalno (niti dozvoljeno) da ti se sviđa netko drugi ako si u vezi već neko vrijeme, ali navodno je to sasvim okej. Da, dobro si pročitao/la. Izgleda da nema ničeg lošeg u tome da s vremena na vrijeme maštaš o nekome drugome, odnosno o nekome s kim NISI u vezi...

via GIPHY


Zašto? Kako prenosi Cosmopolitan, sasvim je normalno da se i tijekom veze zaljubljujemo u druge. Oni nas uglavnom privuku svojim izgledom ili vibrom kojom zrače, a najčešće te osobe ni ne poznajemo toliko dobro.

Važno je da znaš kako je to samo prolazna privlačnost, a ne prava 'zaljubljenost' koja se s vremenom pretvara u ljubav. Kako brzo dođe, tako najčešće brzo i prođe pa ne trebaš brinuti da će tvoji osjećaji dugo trajati ili ti izazvati probleme u vezi. Ipak, da se tvoj dečko ili cura ne bi nepotrebno zabrinuo/la, najbolje je da ne spominješ svoje osjećaju prema nekome drugome. Logično, zar ne?

via GIPHY


Također je vrlo važno razlikovati osjećaje, odnosno je li stvarno riječ samo o privlačnosti ili bi stvarno moglo biti da je riječ o nečem ozbiljnijem? Ali, kako uopće skužiti i razlikovati te dvije stvari?

Nije teško, vrijeme će pokazati prolaze li tvoji osjećaji ili su svaki dan sve jači i jači. Ako primjećuješ da se tvoji osjećaji brzo 'hlade', nije ništa ozbiljno i ne postoji razlog da zbog toga ugrožavaš svoju vezu. Ako ipak skužiš da si počeo/la osjećati nešto što ide prema malo ozbiljnijem - obavezno o tome porazgovaraj s osobom s kojom si u vezi.

Ni slučajno se nemoj odlučivati na prevaru samo zato jer nisi siguran/na u svoje osjećaje i ne želiš riskirati vezu. Iskrenost uvijek pali i definitivno je najbolja opcija. I najpoštenija.

Foto: Shutterstock/Giphy

D.Š.

Pročitaj još:

WTF?! Znanstvenici objasnili zašto se zaljubljujemo baš u određenu osobu

Koje od ovih 'simptoma' imaš i ti? 25 znakova koji ukazuju da si ludo zaljubljena

Otkrivamo zašto najbolje biti zaljubljen upravo u srednjoj školi!

zaljubljenost veza savjeti

Još vijesti