Slika nije pronađena

Šokantno istraživanje  Centra za kontrolu i prevenciju bolesti pokazalo je da milijuni tinejdžera odbacuje duhan pa puše e-cigarete.

Podaci iz 2015. pokazuju da je 3 milijuna osnovnoškolaca i srednjoškolaca totalno poludjelo za pušenjem iz e-cigarete, a broj nažalost samo raste. No, jedno novo istraživanje je pokazalo još nešto zabrinjavajuće: e-cigarete počinju pušiti tinejdžeri koji inače ne bi zapalili duhansku cigaretu.

Trend pušenja duhana opada iz godine u godinu, ali raste broj pušača ovih `modernih` i `tehnološki opremljenih` cigareta. Ovo je definitivno poziv na uzbunu jer znanstvenici su dokazali da para iz cigareta pogađa pluća jednako kao duhanski dim, a najgore od svega je to što se još ne znaju dugoročne posljedice pušenja e-cigareta.


Premda liječnici govore da su one manje štetne od duhanskih proizvoda, to nije skroz točno, a između ostalog one bi trebale pomoći starijim pušačima da se odviknu pušenja. Upravo zato su štetne za mlada tinejdžerska pluća i organizam općenito.

Budući da se rezultati spomenutog istraživanja odnose na SAD, portal teen385 odlučio je provesti anketu među hrvatskim tinejdžerima kako bi otkrili puše li adolescenti uopće e-cigarete, bi li ih pušili da su jeftinije i shvaćaju li uopće koliko to šteti:


anketa pušenje e-cigareta e-cigarete