Slika nije pronađena

Toliko su popularni, korišteni i omiljeni da čak imaju svoj dan. Prije 5 dana, točnije 17.07., obilježavao se Svjetski dan emojija.

Povodom toga otkrivene su neke zanimljivosti o našim najdražim dodacima u porukama – jeste li znali ove stvari?

#Ne znaš značenje svakog emojija

Iako smo ih mnogo puta upotrijebili, čini se da ipak nismo shvatili što zapravo predstavljaju. Tako primjerice emoji kojemu izlazi para iz nos nije ljut niti uvrijeđen; on bi trebao predstavljati izraz uspjeha! A onaj koji izgleda kao da mu suza kreće iz oka zapravo ne plače nego predstavlja spavanje (doduše u japanskoj kulturi).

#Proces nastanka emojija nije mala stvar

Tvornica emojija je Unicode Consortium u kojoj se dizajniraju, izrađuju i odobravaju sva 'lica'. Mimo njih ne može proći niti jedan emoji, a svakih nekoliko mjeseci izbacuju seriju novih.

#Postoji knjiga napisana u emojijima

Ako niste ljubitelj čitanja, možda bi vam ovakva knjiga bila nešto zanimljivija. Vjerovali ili ne, postoji knjiga 'napisana' emojojima. Riječ je o 'Emoji Dick', verziji originala 'Moby Dick' autora Freda Benensona.

#Čak i Wikipedija voli emojije!

Ako u pretraživač primjerice utipkate en.wikipedia.org/wiki/(ikonica čaše koktela), on će vas preusmjeriti na stranicu o čašama za koktele!

#Instagram ne dopušta korištenje 'patlidžan' emojija

Što je skrivio jadan patlidžan? Ni kriv ni dužan našao se na 'crnoj listi' Instagram emojija zahvaljujući ljudima koji su ga uglavnom stavljali uz fotke neprimjerenog sadržaja. No čini se da je Instagramu ipak nešto promaknulo jer se i dalje može koristiti, ali samo ako ga stavite uz još minimalno jedan patlidžan.

#Možda ćemo uskoro moći imati šifre sastavljene od emojija

Budući da naš mozak bolje pamti slike nego riječi, neki se zalažu da se dopusti sastavljanje sigurnosnih šifri na internetu od emojija. Hoće li tako nešto biti moguće, saznat ćemo uskoro.

Foto/Izvor: refinery29.com
I.N.

Pročitajte još:

Znate li koji je najpopularniji emoji na Instagramu?

Poruke koje će tvoju simpu oboriti s nogu

7 šokantnih stvari koje niste znali o emojijima

Emoji zanimljivosti

Još vijesti