Slika nije pronađena

Ako nastavi kao do sada, Lana će stvarno biti klasa! Izuzetno je talentirana, ima dobru motoriku, južnjački temperament koji joj omogućava da svira energično... i što je najvažnije - njezin ton je najbogatiji. U žargonu bismo rekli da ima masan ton”, opisao je svoju učenicu Jure Celić, Lanin profesor violine u šibenskoj Glazbenoj školi Ivana Lukačića.

A u kvalitete mlade Lane Plančić uvjerili su se i na prestižnom natjecanju “Ars Nova International Music Competition” u Trstu, gdje je mlada šibenska violinistica osvojila prvu nagradu u konkurenciji od 12 do 15 godina. Lana je u Trstu osvojila 95 od mogućih stotinu bodova.

Profesor Jure Celić je i glavni “krivac što se Lana, učenica šibenske OŠ Juraj Dalmatinac, “zarazila” violinom: “Išla sam u drugi razred kad je u našu školu došao svirati profesor Celić promovirajući violinu. Svidjelo mi se “na prvu” i sviram već šestu godinu.

Tjedni raspored natrpan je brojnim obavezama: “obična” škola, glazbena škola, violina, engleski, Gradski komorni orkestar u kojem svira... Nije tu priči kraj. Lana se bavi i taekwondo-om. S treninzima je ipak oprezna da ne ozlijedi ruku.

U običnoj školi ide joj odlično iako joj biologija stvara probleme: “Prije sam bila odlikašica, sada sam malo popustila. Nađe se i koja “duja”, najviše iz biologije”, odgovara iskreno Lana, koja očito ima zacrtani životni put.

Lana nema glazbeni uzor, ali, zato zna što ne voli: “Ne volim Mozarta i barok.

Više o Lani možete pročitati ovdje.

L.B./izvor: Slobodna Dalmacija

foto: Facebook...Pročitaj još...

...Samo nebo je granica - 13-godišnja modna kreatorica kreira za tinejdžerice...

...Mlada dizajnerica Anamarija Asanović novu kolekciju predstavila na Instagramu...

...Nakon 12 godina osvojen WTA turnir - mlada Osječanka odnijela prvi naslov u karijeri!...

lana plančić jure celić 'ars nova international music competition' violinistica

Još vijesti