Slika nije pronađena
U dobi od svojih 14 do 15 godina imala sam svoje prve simpatije i baš kao što to u većini slučajeva bude, odmah za prvu osobu u koju se zaljubite mislite – to je osoba s kojom ću uvijek biti, baš kao da nitko drugi ne postoji. Onda ubrzo slijedi razočaranje, suze, već u najmlađoj dobi gubimo vjeru u ljubav

Svoju prvu veću ljubav doživila sam u dobi od nekih 16 godina. Bila sam jednostavno luda za tim dečkom i uvjerena kako ćemo kad tad završiti zajedno i kako smo suđeni jedno drugome. Zaljubljenost u njega nije me dugo prošla, mogla bih reći nekoliko godina u kojih sam napravila i puno grešaka, na kraju svega i zaglbila u pogrešnoj vezi s pogrešnom osobom.

Zašto?! Upravo zato što sam izgubila vjeru u ljubav, mislila da prava ljubav nije ostvariva, da ne postoji , da samo trebamo naći nekoga s kime ćemo se donekle slagati i s kime ćemo moći živjeti. Ljubav sam tu stavila negdje sa strane. Bila je prisutna ali nije to bilo to, nije tu bilo nikakve zaljubljenosti, zaluđenosti za tom osobom, samo smo bili jedno uz drugog uvijek i podupirali se, više kao najbolji prijatelji. I na kraju svega takva veza pukne, pukne kada više ne možete bez one pažnje koju dobijate u pravoj ljubavi, kada više ne možete biti uz nekoga koga ne volite zaista onako ludo, isto kao ni on vas, i onda shvatite da ste puno vremena u svojoj mladosti možda potrošili na krive stvari.

Ono što vama sada želim reći je da možda ne postoji samo jedna ona tzv. prava ljubav, možda postoji više većih ljubavi i ako propustite jednu, kad tad bi mogla doći druga , ali vjerujem da će doći samo onima koji zaista vjeruju u takvu ljubav. 
I na kraju svega i dalje se pitate što je zapravo ljubav, koja je razlika između zaljubljenosti i ljubavi, i kada se zaista trebamo potruditi za vezu...

Kad postanete zaluđeni nekom osobom, kada su vam njezine oči najljepše, kad obožavate osmijeh te osobe i sve ostalo na toj osobi, kada vam je osoba savršena izgledom, uz to i ponašanjem i svojim osobinama i kada neprestano mislite na tu osobu gdje god bili, tada ste definitivno zaljubljeni, ono pravo zaljubljeni. 
No ako ta osoba ne osjeća odmah isto, ne radite greške kojima ćete ju odbiti umjesto privući. Uputite mu osmijeh, neki značajni pogled, no nemojte raditi greške i privlačiti njegovu pažnju razotkrivenim dekolteom, preuskim tajicama i sličnim stvarima. Dečki se na kraju svega zaljube u vašu osobnost, vaš osmijeh i u vašu nevinost. Ne zanimaju ih cure koje otkrivanjem svojih atributa privlače pažnu svakog dečka vani, takve cure smatraju privlačnima, ali samo za jednu avanturicu i ništa više. Dakle ne pretjerujte i ne dopustite da vas osjećaji ponesu i da napravite krive stvari kao što sam možda i ja sama u svojoj mladosti. 

Ako je zaljubljenost obostrana i ako uđete u vezu tek tada dolazi do ljubavi. Što je ljubav?! Ljubav se pokazuje tek kada veza postaje ozbiljna, kada znate da se volite morate to i pokazati. Zaljubljenost je jedna stvar, ali za vezu treba puno više kako bi uspjela, treba puno truda, odricanja, kompromisa i razgovora. Ako zaista volite nekog onda ćete se potruditi da uvijek pronađete rješenje za svaki problem i svaku prepreku koja se pojavi u vašoj vezi. Dakle kada uhvatite samu sebe da se odričete nečeg što bi voljeli napraviti radi druge osobe i radi sreće te osobe i dobrobiti vaše veze onda znate da ste našli pravu ljubav. Naravno prava ljubav je samo ako je to sve obostrano. U suprotnom, ako vi dajete sve od sebe a druga osoba ne, onda to nije to i bolje prekinite vezu odmah.
Dakle, kada se zaista trebamo potruditi za vezu?! U onom trenutku kada osjetite zaljubljenost, zaluđenost i kada znate da i druga osoba isto to osjeća prema vama, onda kada znate da je zaljubljenost obostrana, onda je sve vrijedno truda i onda ne odustajte ni u najtežim trenutcima. 

Sve ljubavi koje doživimo u najranijoj mladosti – kada tek počnemo sa zaljubljivanjem – su na neki način najvjerojatnije samo zabava i definitivno se nebi trebali živcirati nakon prekida, plakati i gubiti vjeru u ljubav jer mladost je jako duga i trebate puno toga proživjeti dok ne nađete svoju pravu ljubav i pravu osobu s kojom ćete provesti ostatak života.

Nažalost, većina to shvati tek nakon što proživi to sve, upravo zato vam sada pišem ovo iz vlastitog iskustva .

Ne gubite vjeru u ljubav, što god prošli i kada vam je stalo do nekoga uvijek dajte sve od sebe i trudite se i dalje i dalje svaki puta, samo tako ćete naći osobu koja vas je zaista vrijedna i koja će se i za vas truditi!

Maja Vidaković

ljubav zaljubljenost onaj pravi

Još vijesti