Slika nije pronađena

Iako vjerojatno znaš da ovo nije dobro niti za tebe niti za tvoju kožu, svejedno to redovito radiš. Nova je godina tek počela i savršeno je vrijeme za okrenuti novi list i pokušati se riješiti jedne loše navike. Neka to ove godine bude tvoja loša navika kod šminkanja.

Jednako kako horoskop može reći koja je super osobina koju ima svaki od znakova zodijaka, isto tako može reći i koje su to loše osobine, ali i loše navike. Svaki od znakova zodijaka radi neku grešku sa šminkom i to zbog toga kakav je inače po prirodi. Sve su ovo loše navike i bilo bi najbolje s njima prestati čim prije, a evo koja je to jedna najgora koja je zajednička rođenima u tvom znaku.

OVAN – ne izblenda šminku dovoljno

Ovnovi vole kada se stvari obave što je prije moguće, jer nemaju strpljenja trošiti više vremena nego što treba na neke osnovne svakodnevne stvari, od kojih je jedna i šminkanje. Preskače korake, nabrzaka obavi sve za što misli da se može i na kraju završi sa crtama na licu od bronzera ili highlightera jer mu se nije dalo do kraja izblendati. Bledanje je bitno ako želiš da ti se sva šminka stopi zajedno i izgleda jednolično, ovo nije korak na kojem se skraćuje vrijeme.

BIK – ne baca staru šminku

Baciti nešto u smeće je za Bika nešto najgore. Za sve pronađu razlog zašto bi to trebali ostaviti i najčešće su u pitanju sentimentalni razlozi. Vole čuvati stvari koje im vjerojatno više nikada neće trebati, ali za svaki slučaj, najbolje je ostaviti. Čak i ruž star 5 godina, jer tko zna hoćeš li ikada više pronaći takvu nijansu. Vjeruj nam, hoćeš, samo ga baci.

BLIZANCI – ne pere nikad kistove

Oprati kistove za šminkanje je bitno. Svaki dan ideš njima po licu i uhvate se bakterije koje onda stalno iznova nanosiš. Pogotovo loša navika ako imaš problema s prištićima. Blizanci su društvene osobe i uvijek će odabrati druženje ispred svega, i tako nikada nemaju vremena za oprati kistove.

RAK – stalno su mu ruke na licu i nešto kopa s njima

Kada su Rakovi nervozni ili im je dosadno, počet će 'popravljati' stvari po licu koje uopće ne trebaju popravljanje i tako si zapravo skinuti i razmuljati šminku. Zaborave da imaju maskaru pa počne trljati rukama po očima ili im ne padne na pamet da su stavili ruž pa počnu čupkati kožicu s usana. Ili krenu kopati po prištu. Rak si uvijek nađe neku zanimaciju na licu.

LAV – uvijek nosi glamurozni makeup look

Može li uopće biti previše šminke? Ako se pita Lava – nikako. Oni će u 8 ujutro imati glam makeup na licu u cijelosti. Vole biti u centru pažnje i gdje god da se ide, može se od Lavova očekivati da će doći kao da idu na crveni tepih. Njihovo je šminkanje na skroz drugom nivou – i izgledaju wow. Iako je to super, nekada treba koži i dati malo odmora, da diše i da odmori od šminke.

DJEVICA – šminka se najdulje od svih

Perfekcionisti Djevice neće izaći iz kupaonice dok im šminka nije ispala onako kako su si oni u glavi zamislili da to mora biti. Nije bitno je li prošlo 20 minuta ili sat vremena, krajnji rezultat mora biti top. Ili to ili će sve skinuti i ići bez šminke. Zato što se toliko trude da sve bude savršeno, šminkanje im traje dugo dugo i uvijek svuda kasne.

VAGA – uvijek kupuju novu šminku

Kada god vide da je netko rekao da je nešto super, Vaga to juri isprobati. Voli uživati u lijepim stvarima i sebe počastiti -i to povremeno nego non stop. Čak i kada nije potrošila stvari koje ima, Vaga kupuje nove. Uvijek ima po nekoliko korektora, maskara, tonu ruževa… U redu je nekada i preskočiti tuđi prijedlog ako ti u tom trenutku ne treba taj proizvod jer ga još imaš.

ŠKORPION – ne želi drugima otkriti proizvode koje koristi

Nekada nije loše niti isprobati nešto novo jer tko zna kakav ćeš dragulj pronaći. Škorpioni su svoje dragulje pronašli i čuvaju ih kao najveće svjetske tajne. Nema šanse da ikome otkriju proizvode koje koriste. Tajnoviti su i misteriozni, ali nekada malo pretjeraju s tim. Ili ti neće otkriti što koriste ili će ti lagati. Tako je to sa Škorpionima.

STRIJELAC – spava sa šminkom

Skinuti šminku i oprati lice? Za Strijelce je to gnjavaža. Nekada će i skinuti šminku, ali ako su u krevetu i sjete se da nisu to obavili, sigurno se neće ići ustati zbog malo maskare ili pudera. Jednostavno im se to ne da. Iako znaju da bi trebali.

JARAC – stavlja previše slojeva maskare

Jedan sloj, drugi sloj, treći sloj, četvrti sloj… Jarac neće stati dok mu trepavice nisu naglašene kao da ima umjetne. Na kraju dobije efekt 'paukovih nožica', ali barem su trepavice u fokusu. Jarčevi trebaju kod šminkanja imati u glavu mantru 'manje je više' i to si cijelo vrijeme ponavljati.

VODENJAK – uvijek ima punu torbicu šminke, ali ju nikad ne koristi

Vodenjaka je lako omesti u nečemu što radi jer uvijek ima u glavi 100 stvari i skače s jedne na drugu. Uvijek misli i da će se kasnije stići našminkati pa kada negdje ide natrpa punu torbicu šminke i naravno, ne na šminka se jer totalno zaboravi. Uzalud nosi šminku sa sobom i ima tešku i natrpanu torbicu, ali barem je uvijek spreman kada treba drugima nešto posuditi.

RIBE – uvijek kupi krivu nijansu pudera

Kada ide kupovati puder ili korektor, uvijek nekako dođe kući s krivom nijansom. Čak i ako nijansa koju isproba u dućanu nije savršena, već samo približno okej, to im je dovoljno jer si uvijek misle kako će se to popraviti i ujednačiti kada stave i ostatak šminke. Ali nekada stvarno fejlaju. U redu je tražiti i pomoć u dućanu, nije da ćeš tako ikome smetati, ako ništa, barem zatraži drugo mišljenje ako sama nisi sigurna da je to tvoja nijansa.

Pogledajte još:

Horoskopski znakovi koji su uvijek ljubomorni na nekoga– ova su 4 najljubomornija od svih

[HOROSKOP] Koji će ti biti najsretniji datum u 2022. godini?

[HOROSKOP] Što svakog od znakova zodijaka očekuje u ljubavi u 2022. godini?

Horoskop šminkanje makeup znakovi zodijaka

Još vijesti