Slika nije pronađena

Svatko je barem jednom osjetio žalac ljubomore; možda je starija sestra dobila bolji božićni poklon, možda je simpatija razgovarala s drugom djevojkom ili je frendica bila uspješnija na ispitu.

No neki ljudi su ipak ljubomorniji od ostalih, a razlog tome možda se krije u horoskopskom znaku. Tko je 'hladan k'o špricer', a tko gori od ljubomore?

Ovan

Potrebno mu je apsolutno povjerenje. Ovnovi ne podnose laži, prikrivanje namjera i licemjerje. Kad je ljubomoran, Ovan pjeni, a najčešće za to ima dobre razloge. Ali ponekad može postati žrtva nepodnošljive ljubomore zbog nepovjerenja i osjećaja nesigurnosti. U takvim situacijama je najbolje otvoreno razgovarati s partnerom i ne bježati od problema.

Bik

On čezne za sretnim svijetom i sređenim životom. Naiđe li i na najmanji tračak sumnje, postaje nepovjerljiv pa istražuje, a pri tom ponekad partneru priređuje ljubomorne scene. Ipak, to još uvijek ne mora značiti kraj koliko god bilo teško Biku da vjeruje nekome tko je samo pomislio iznevjeriti ga.

Blizanci

Rođeni u ovom znaku nisu skloni scenama ljubomore, iako ih ponekad prave bez razloga. Blizanci su svjesni da su sami skloni izletima u ljubavi pa pretpostavljaju kako drugi nisu ništa manje nevjerni. Upravo ta sumnja ih ponekad navodi da tragaju za dokazima nevjere i strašno su nesretni kad ih pronađu.

Rak

Rakovi gotovo da i ne poznaju ljubomoru. Oni su, naime, slijepi od ljubavi. U svojoj predanosti partneru ne mogu ni zamisliti kako bi mogli biti prevareni. A kad ipak pronađu razlog za ljubomoru, duboko su potreseni. Od te spoznaje mogu se i razboljeti. Kada bi naučili zaboravljati, Rakovi bi bili mnogo sretniji.

Lav

Lavovi su najčešće ljubomorni zbog povrijeđenog ponosa, ali i zbog bojazni da su premalo voljeni, što, ujedno, znači, da ih partner dovoljno ne cijeni i ne poštuje. Kada Lav zaurla, onda je to manje zbog izgubljene ljubavi, a više zbog izgubljene vlasti. Skloni su da previše očekivati od partnera.

Djevica

Djevice se ponekad ne ponašaju nimalo djevičanski. Neke čak uživaju kad izazivaju ljubomoru drugih. Njihov problem je što same provociraju poglede i komplimente, bilo svojim stvaralačkim žarom, bilo marljivošću, ili isticanjem vlastite ličnosti na neki drugi način.


Vaga

Ona obožava partnera. Pri tome nema ni traga ljubomori. No, pokuša li on iskoristiti njenu toleranciju, Vaga postaje neuračunljiva, nepredvidljiva i opasna. Gdje i kad ona udari, ostaju samo ruševine. Naš savjet je: izbjegavajte sukobe, i sami razmislite da li vaša ljubomora zaista ima realnu podlogu ili ne.

Škorpion

Škorpion isijava ljubomoru. Bez obzira postoji li za to trenutni razlog ili je postojao prije nekoliko mjeseci pa čak i godina. Rođeni u ovom znaku su ljubomorni na svakoga tko je ikada stajao u blizini njihovog partnera. Problem je veći što Škorpion teško kontrolira svoje osjećaje. Upravo je u ovakvim trenucima važno reći sve ako želite da sačuvati vezu.

Strijelac

On će svijetu iskazivati svoju sreću čak i kada se u srcu trese od ljubomore. On je neće priznati, a neće ni postavljati indiskretna pitanja. Bilo bi to ispod njegovog dostojanstva. No, problem je što on prevare niti zaboravlja, a niti prašta, iako to možda ne pokazuje. Ipak, najbolje je da sa Strijelcem odmah razriješite i najmanji povod za ljubomoru, kako se on ne bi pretvorio u nerješiv problem.

Jarac

Jarčevi, obično, vuku za sobom puno loših iskustava. Oni također ne zaboravljaju, a ni ne praštaju. Začudo, ipak je ljubomora kod njih slabo izražena pa nikada ne istražuju postupke partnera. No, ako zaista ustanovi nevjeru, Jarac će zalupiti vrata i to zauvijek.

Vodenjak

Ljubomora! Što je to? Vodenjaci ne poznaju muke što ih drugi znakovi imaju s tim osjećajem. Oni ne pate, a ako i pate, nastoje to prikriti. Jednom prevareni, gotovo da i ne traže razloge. Oni odlaze i točka. No, to ne znači da su osjećaji Vodenjaka stabilni - ponekad ih Saturn navodi na stranputicu.


Ribe

Ljubomora je stalna pratnja Riba. Često je to mučan i opterećujući osjećaj, koji može i Ribu i partnera dovesti do ludila. Pripadnici tog znaka, naime, najčešće previše traže i od ljubavi i od partnera. A kad prema njihovim očekivanjima ne bude udovoljeno, Ribe se povlače. Često su nesposobne da oproste i najmanju grešku.

Foto: Shutterstock
Izvor: malihoroskop.com
I.N.

Pročitajte još:

Najbolje ljubilice Zodijaka: Lavovi obaraju s nogu, a za pusu Jarca ćete se načekati

Statistika otkriva: u kojem znaku ima najviše lijepih osoba?

Horoskop zna: jesi li svađalica ili miroljubiva osoba?

Horoskop ljubomora

Još vijesti