Slika nije pronađena

OVAN

Vaša slaba točka je vješto sakrivena, pa djelujete kao da je nemate. Užasava vas i sama pomisao da biste mogli ostati usamljeni, izolirani ili bolesni, bez ikoga da vas pogleda ili utješi u teškim trenucima koje život nosi. Iako ste vrlo hrabri i samopouzdani, vaša slaba točka je vaša obitelj i zato vam je potreban partner koji će biti uz vas, kad god su vam potrebne podrška i utjeha. Nemojte skrivati svoje slabosti od najbližih jer bi vas netočno mogli okarakterizirati kao hladnu osobu.

BIK

Oni koji vas ne poznaju, misle da možete i znate napraviti sve što poželite i naumite jer kad nešto zacrtate, ne skrećete s puta prema svome cilju. Naravno, lakše vam je kad ne strepite da li će vaš novčanik biti pun, ne samo zbog sebe nego i zbog svojih najbližih. Ne volite previše riskirati jer ne želite ostati bez financijske podrške, svog krova nad glavom i voljene osobe kojoj želite pružiti samo najbolje. Ponekad je ipak potrebno napraviti neki smjeliji i riskantniji potez u životu. Pokušajte!

BLIZANCI

Vaša slabost su vaši 'živčeki' pa vas protivnik ili osoba koja vam proturječi može lako dovesti u stanje blagog očaja, ukoliko vas počne živcirati. Tada vam ne pomažu ni vaša urođena inteligencija ni snalažljivost, jer vas obuzima panika koja se pretvara u strah od suočavanja sa samim sobom. Zato izbjegavate takve situacije, jer ste svjesni da vam nemoć, nervoza i depresivnost mogu stvarati samo probleme na putu do uspjeha i sreće. Nemojte ulaziti u rasprave s osobama s kojima ne možete naći zajednički jezik i ne uzimajte ovakve svađe k srcu!

RAK

Vaša zabrinutost zbog svega i svačega, posljedica je vaše urođene nesigurnosti i strahova koji vas obuzimaju s vremena na vreme. Zato tražite stabilne i sigurne prijatelje, partnere i okolinu, jer je vaša slaba točka strah od gubitka voljene osobe ili statusa u društvu koji. Ako vas neko ružno pogleda, vama je dovoljno da vam se javi osjećaj straha i brige. Budite sigurni u sebe i svoje kvalitete pa vas ovakvi pogledi neće toliko smetati!

LAV

Vaša slaba točka su vaša oholost i taština kojoj ponekad nema granice, pa mnogi mogu manipulirati vama tako što će vam se bezočno ulizivati. Što više ‘podanika’ oko vas, vi ste sretniji, iako to ne znači da vam je zvjezdani položaj osiguran. Zato potajno strepite od javnog ismijavanja i gubitka moći i utjecaja, čak i kad samo želite pokazati koliko ste velikodušni i plemeniti. S vremena na vrijeme zanemarite ‘elite’ i utjecaj u društvu i budite to što jeste!

DJEVICA

Vaša slaba točka je kontrola, jer se pribojavate da bi vam je netko mogao oduzeti. Ukoliko do toga dođe, onda ispašta vaš živčani sustav. Dužnosti i obaveze su vaš svijeta pravila bez kojih ne znate funkcionirati. Dobro znate voditi računa o samome sebi, više nego bilo koji drugi znak, ali ne znate kako uspješno kontrolirati živce pa se pribojavate ‘pucanja po šavovima’. Opustite se, neke stvari jednostavno ne možemo kontrolirati, koliko god se trudili!

VAGA

Ne volite sukobe (pogotovo na javnom mjestu), bilo da ste u krugu prijatelja ili nepoznatih osoba. Zbog toga ste suzdržani. Vaša slaba točka su i razgovori o neugodnim temama, kao što su zdravstveni problemi, zbog kojih ponekad paničarite više nego drugi znakovi. Sami sebi uljepšavate stvarnost, jer se trudite izbjegavati stresne situacije. Lijek za životne probleme najčešće vam je hrana, pogotovo slatkiši kojima teško odolijevate. Nemojte pretjerivati u tome! Svima nam ponekad godi koja kockica čokolade ili sladoled jer 'zaslade život', ali neka vam se to ne pretvori u opsesiju.

ŠKORPION

Vaša slaba točka je vaš ljubavni život, bez obzira na to što nosite titulu najvećeg zavodnika Zodijaka. Brine vas i vaš fizički izgled i erotska privlačnost i moć, jer vjerujete da će se s vremenom sve manje pripadnika suprotnog spola zanimati za vas. Kontrolu ne gubite nikada, ali voljenu osobu možete, ukoliko ju zapostavite u utrci za naklonost drugih osoba. Najranjiviji ste kad ste zaljubljeni! Ne opterećujte se vremenom i fizičkim izgledom jer on je prolazan.

STRIJELAC

Iako ste vrlo prilagodljivi i snalažljivi, stalno ste na oprezu zbog osoba koje vam mogu raditi iza leđa, posebice u školi ili na poslu. Moglo bi se reći da ste malo paranoični. Vaša slaba točka je sklonost pravdi i pravednom ponašanju i zato ne podnosite agresivnost i nasilje. Osjetljivi ste na tuđu patnju i probleme. Brine vas i ponašanje voljene osobe, sumnjičavi ste i po potrebi iz vas proviri pravi mali detektiv koji želi znati sve. Ne možete znati sve i popraviti sve stoga se nemojte izluđivati pokušavajući postići upravo to.

JARAC

Zazirete od promjena, iako uvijek stremite naprijed i volite se popeti na vrh, ma što god radili. S vrha se uvijek sve bolje vidi! Ipak unatoč ambiciji i uspješnosti, vaša slaba točka su vaša emotivnost i njegovanje snova o kojima uvijek maštate, a koje možda niste uspjeli ostvariti. Imate dar da osjetite i primijetite ono što drugi znakovi ne mogu, i to vas može zabrinuti jer ste praznovjerni, posebice kada su u pitanju vaš partner i članovi obitelji. Nemojte u svemu vidjeti loše znakove! Život je prepun slučajnosti koji nužno nemaju dublje značenje.

VODENJAK

Iako na prvi pogled djelujete umišljeno, vaše slabe točke su strah od gubitka, bilo da se radi o profesionalnom položaju, financijskoj sigurnosti ili poštovanju obitelji i prijatelja. U dubini duše strepite od poniženja, bolesti i siromaštva, o čemu ne volite niti govoriti. Vaša slaba točka su i kućni ljubimci, jer ih volite do te mjere da biste teško podnijeli njihovu smrt. Ne brinite o velikim stvarima i ne umišljajte najcrnje scenarije. Pokušajte sagledati život u pozitivnijem svjetlu i usredotočite se na lijepo u njemu!

RIBE

Vješto i šarmantno prikrivate urođenu nesigurnost - vašu slabu točku koju malo tko može primijetiti jer pobjegnete u svoj paralelni svijet mašte i snova kad vam ovaj ‘stvarni’ ne odgovara. Ambiciozni ste i vrlo sposobni, pa strahujete od “većih riba” koje bi vas mogle progutati, ali im to nikada nećete pokazati. Nemoćni, slabi i nezaštićeni, najčešće djeca, životinje i starije osobe, uvijek izazivaju vašu pažnju i brigu jer ste na njih posebno osjetljivi. Unatoč razvijenoj empatiji zbog koje suosjećate sa svima u nevolji, ponekad je dobro ipak misliti na sebe.

L.B./izvor: Haber.ba

foto: sxc.hu

Horoskop slabosti znakova savjeti

Još vijesti