Filmska šminka i specijalni efekti

Nakon što je prošle godine, po prvi put, održano natjecanje filmske šminke i specijalnih efekata, isto se vraća i na ovogodišnji 26. „Rikon“, tj. riječku konvenciju znanstvene fantastike.

Na natjecanje „SFX Croatia“ mogu se prijaviti svi umjetnici, vizažisti, cosplayeri, ljubitelji filmske šminke i specijalnih efekata, bez obzira na to jesu li amateri ili profesionalci.

Prijave traju do 15. lipnja, a natjecanje će se održavati kroz dva preliminarna kruga te će se u finalu natjecati 8 finalista koji će se boriti za pozamašne nagrade i titulu „The 2nd Rikon SFX Makeup Artist 2022“. Tema prvog kruga je „horror čudovište“, a prijaviti se možete putem njihove službene stranice.

 SFX Croatia tada će objaviti sve prijavljene radove na svom Instagram profilu, nakon čega slijedi glasanje javnosti i žirija.

Glasanje, kojim će se odabrati 16 natjecatelja koji će se plasirati u drugi krug, zatvara se 30.6. do kraja dana.

1.srpnja, najavom teme, započinje drugi krug natjecanja koji traje do 15.8. do kraja dana (23:59h), do kada natjecatelji moraju poslati svoje radove organizatorima.

 

Nakon drugog kruga, također se objavljuju radovi natjecatelja na SFX Croatia Instagram profilu te slijedi glasanje publike i sudaca.

Glasanje se zaključuje 31.8. do kraja dana, a 1.9. objavljuju se imena finalista, naziv teme koja će biti zadatak za finale te detalji finalnog natjecanja.

 

 

Finale će se održati 1.10.2023. uživo na „Rikonu“ u Rijeci, kada će biti objavljen pobjednik.

Organizatori navode da novčani fond iznosi 1500 eura, a uključuje novčane nagrade za prva tri mjesta i nagradu publike te sponzorske poklon pakete u vrijednosti od 1.000 € (za sve natjecatelje).

Još vijesti