Cijene najma stanova su sve veće

Nije novost da cijene najma stanova divljaju, a studenti koji nisu dobili smještaj u studentskom domu su zbog cijele situacije na posebnim mukama.

Zbog velike potražnje cijene najmova su sve veće, a pojedini studenti pokušavaju dobiti sobu u domu pod svaku cijenu, pa čak i na ilegalan način. Trgovanja studentskim sobama je uvijek bilo, od ove godine provjere će biti sve češće, a studenti će biti pod povećalom.

Svoje iskustvo je, za Dnevnik Nove TV, ispričao student Dino Stošić koji je našao alternativu za 170 eura na mjesec. Naime, u jedan studentski dom nije upao, ali u jedan drugi jest: „Ja sam pronašao smještaj u privatnom studentskom domu i tu sam 4 godine i prihvatljiva mi je cijena za moj studentski budžet, ali opet i ta cijena raste kako raste inflacija i drugi financijski pritisci pa nam i stanarina ide gore.“

Prosječna cijena kvadrata novogradnje u Hrvatskoj je prema podacima državnog zavoda za statistiku 2.219 eura - što je 4.1 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, a za jedan kvadrat stana građani moraju dati dvije pune prosječne neto plaće, stoji na dnevnik.hr.

Još vijesti