Slika nije pronađena

Nakon vijesti o fizičkom obračunu mladića s kontrolorom, koji se sredinom ovog mjeseca dogodio u prijepodnevnim satima na liniji tramvaja 17, ekipa portala Zagreb.info svoje je čitatelje pitala jesu li se ikada sukobili s kontrolorima ZET-a.

Vožnja bez tramvajske karte uvijek podrazumijeva rizik da će naići kontrolor i od vas zatražiti osobnu iskaznicu ili da izađete iz tramvaja. No, kao što se različiti ljudi različito ponašaju o ovakvim stresnim situacijama, tako je i dojmova o zaposlenicima ZET-a mnogo oprečnih.

I dok neki linijom manjeg otpora jednostavno kupe kartu za četiri kune (koliko vrijedi polusatna vožnja), ima i onih kojima je gotovo pa stvar stava nikad ne kupovati kartu. Također, ima i onih koji su se nekad našli u situaciji da kartu jednostavno nisu imali čime platiti.

Sa samo 10 lipa u džepu

Upravo se ovo dogodilo čitateljici spomenutog portala, koja je kao studentica doživjela svoj "okršaj" s kontrolorom ZET-a. No, s mnogo pozitivnijim ishodom.

"Nikada neću zaboraviti. To mi je scena ostala za pamćenje. Bila sam student. Nisam imala ni kune u džepu. Imala sam zapravo 10 lipa i razmišljala kako će mi netko poslati. Uvijek sam išla pješke. I baš taj dan sjela sam u tramvaj broj 13. I na Frankopanskoj uđe kontrola. Nije ni upitao osobnu jer sam znala da nemam kartu. Već sam mu dala odmah u ruke. U tom trenutku uzima on i piše kaznu, a niz moje obraze samo krenule suze. Nakon što je izašao iz tramvaja pogledao me i ja njega onim suznim očima. Vidio je zapravo suze. I obrisao kaznu pretpostavljam. Kazna mi nikad nije došla na adresu nit' je bila evidentirana u sustavu. Tako da mu hvala", otkrila nam je čitateljica.

"Dobro da se nismo zagrlili pred svima"

Sličnog je iskustva još jedan "Zagrepčanec". "Jednom me uhvatio u švercu i htio me čovjek izbaciti negdje kod Veterinarskog, a sam trebao do Kvatrića. Kad sam mu krenuo kukat o situaciji, čovjeku su krenule suze dobro da se nismo zagrlili pred svima. Ako čita ovo veliki pozdrav za velikog čovjeka", napisao je.

Kakva su vaša iskustva s kontrolorima?

izvor: zagreb.info

Još vijesti