Kazne na jednoj talijanskoj plaži

U posljednje vrijeme sve se više govori o kaznama koje se vežu uz plaže na našoj obali, ali susjedna zemlja je ipak nadmašila sve dosadašnje cifre. Naime, ako samo stanete na jednu talijansku plažu dobit ćete kaznu od 500 eura.

Riječ je o talijanskoj Ružičastoj plaži, nosi titulu jedne od najslavnijih u Europi, a može vas koštati paprene kazne. Zbog prekomjernog turizma i krađe pijeska, vlasti su uvele zabrane kako bi stale na kraj neprimjerenom ponašanju.

 

 

Spomenuta plaža služi samo za gledanje, kročenje na plažu se kažnjava cifrom od 500 eura, a oni koji budu uzimali pijesak platit će kaznu od čak 3500 eura. Ta posebna plaža se nalazi na otoku Budelli i svrstava se među najboljima na cijelom svijetu. Nakon godina uništavanja, vlasti su odlučile vratiti prirodnu ružičastu nijansu plaže.

Zabrana postoji već više od 30 godina, sada su mjere ipak postrožene, a plažu se smije posjetiti isključivo brodom. Sada je dopušteno kupanje, ali ne i sunčanje, a vlasti se nadaju da će se turisti pridržavati navedenih pravila, stoji na green.hr.

 

Još vijesti