Laurent Simons

Laurent Simons 12-godišnji je dječak iz grada Ostendea u Belgiji kojeg često nazivaju „belgijskim malim Einsteinom.“ Prije nekoliko mjeseci, Laurent je magistrirao kvantnu fiziku, a uskoro će započeti doktorat na prestižnom njemačkom Institutu Max Planck.

Ovaj je dječak sa samo 6 godina završio osnovnu školu, a tri godine kasnije upisao je i fakultet. Godine 2021. bio je prvi jedanaestogodišnjak koji je stekao diplomu prvostupnika u Belgiji, a u srpnju ove godine, u dobi od 12 godina, magistrirao je kvantnu fiziku na Sveučilištu u Antwerpenu.


Sada će Laurent započeti svoj doktorat na prestižnom Institutu Max Planck. Tamo je također stažirao u istraživačkoj grupi Attoworld u Münchenu, gdje je sa svjetski poznatim profesorima istraživao lasere za otkrivanje raka u krvi ljudi.

„Sviđa mu se tamo pa će ostati“, rekao je njegov otac Alexander Simons za De Standaard koji je ispričao i o kakvom se doktoratu radi.

 

 

„Bit će to kombinacija kemije, medicine i fizike, a on će iz dana u dan biti u laboratorijima“, objasnio je.

Dodao je i da se Laurent ne voli ograničiti na jedno polje istraživanja. „Dobit će vrijeme koje mu je potrebno da to ostvari. Može uroniti u ta tri polja, što je sjajno“, zaključio je Laurentov otac.

Dušan Pejin vratio se na fakultet Umirovljeni 85-godišnji Dušan ima 4 indeksa i 3 diplome: Uskoro planira doktorirati, a sve iz inata

Druga u povijesti kojoj je uručen počasni doktorat, u dobi od 100 godina 100-godišnjakinji uručena počasna doktorska diploma: 'Ne možete sve naučiti iz knjiga'

Još vijesti