Utjecaj pandemije

Tijekom 20. i 21. travnja 2023. na Filozofskom fakultetu u Osijeku održat će se znanstveni skup s međunarodnim sudjelovanjem „Društva i bolesti: odgovori na zdravstvene krize u modernoj i suvremenoj povijesti“. Program započinje u 9 sati u Maloj svečanoj dvorani (soba 39., I kat) pozdravnim riječima dekana Trojana i voditelja projekta Luke Pejića.

Na skupu će sudjelovati istraživači iz Ljubljane, Sarajeva, Dubrovnika, Zagreba, Pule, Osijeka, Slavonskog Broda i drugih gradova čiji će cilj biti obrazložiti utjecaje pandemija te određenih bolesti na redefiniranje društvenih odnosa i oblikovanje političkih odgovora na krizne situacije u različitim okruženjima.

Drugim riječima, skup nema namjeru problematizirati epidemiološke uzroke pojedinih zdravstvenih kriza, već u prvi plan postavlja analizu višestrukih reakcija na navedene okolnosti. Navedenim će se pitanjima tijekom tog dvodnevnog skupa baviti povjesničari, filozofi, lingvisti, književni teoretičari, pedagozi, politolozi, liječnici, etnolozi i antropolozi.

Točnije, gotovo četrdeset izlagača podijeljenih u osam sekcija ostalima će predstaviti rezultate svojih istraživanja.

Sve detalje o programu i izlaganjima možete pročitati ovdje.

Još vijesti