Šalica kave

Službeno od prvog dana 2024. godine, više nije obavezno iskazivanje dvojnih cijena proizvoda i uslugama u kunama i eurima. S obzirom na to da je euro već više od godine dana službena valuta u Hrvatskoj, dvojne cijene, prema naputcima, više nisu obavezne jer se podrazumijeva da su se Hrvati uspjeli priviknuti na novu valutu.

Samim time, mnogi se pribojavaju dodatnih poskupljenja, s obzirom na to da im više cijene neće biti dostupne i u kunama, a tako smatraju da prodavači i drugi imaju veću mogućnost za dizanjem cijena proizvoda. No, ovaj kafić dokazuje suprotno.

Naime, početkom 2023. godine, vlasnik ovog kafića u Zagrebu donio je odluku da će sve kave koštati samo jedan euro. Zvuči nevjerojatno, s obzirom da je cijena kave u pojedinim kafićima premašila i dva eura.

Cijena kave i dalje ostaje ista

Zato je rijetkost vidjeti ovako nisku cijenu kave, a već spomenuti kafić na zagrebačkoj Malešnici svoju jeftinu cijenu neće mijenjati ni ove godine. Na svojoj Facebook stranici obavijestili su svoje redovne goste kako će sve vrste kave i dalje koštati samo jedan euro.

„Ponajprije smo mislili na sve vas, želimo da svatko tko želi popiti kavu, može po korektnoj cijeni i vrhunskoj kvaliteti“, napisali su u objavi iz „Unique One“ kafića.

Kako navode, cijela priča oko kave za samo jedan euro, krenula je još prošle godine. Upravo zbog toga, kako su i sami napisali, dalje će prakticirati isto i u ovoj prijestupnoj godini.

„365 dana smo kuhali kavu za 1€, kuhat ćemo i narednih 366 dana“, stoji u njihovoj objavi.


 

Još vijesti