Slika nije pronađena

Sveučilište u Splitu snažno kroči naprijed što dokazuje već treću godinu zaredom i izniman uspjeh na ljestvici WURI ("World's Universities(with) Real Impact") koja ukazuje na stvarni doprinos sveučilišta društvu te ističe kreativne i inovativne pristupe sveučilišnom istraživanju i obrazovanju.

Sveučilište u Splitu kao jedino hrvatsko sveučilište na ovoj listi, natjecalo se u dvije kategorije; Etičke vrijednosti i Četvrta industrijalizacija. U kategoriji Etičke vrijednosti, Sveučilište u Splitu je s primjerom dobre prakse - Društveno-korisnom učenjem - svrstano kao osamnaesto sveučilište na svijetu, a u kategoriji Četvrta industrijalizacija postiglo je trideset drugo mjesto.

U kontekstu Etičkih vrijednosti u obzir se uzima stvarni doprinos i razmjena društvene odgovornosti, etike i integriteta, a ne samo orijentacija na znanje i vještine potrebne za stvaranje materijalnog uspjeha.

Kroz primjer dobre prakse prezentirane su aktivnosti u ovom području, od inicijalnih projekata, razvijanja Centra za društveno-korisno učenje do organizacije međunarodne znanstveno-stručne konferencije koja je nedavno održana u Splitu.

Slika nije pronađena 2 hrvatska sveučilišta na prestižnoj ljestvici – Sveučilišta u Zagrebu nema

"Izuzetno nas veseli da su aktivnosti Sveučilišta u ovom kontekstu prepoznate na međunarodnoj razini te da se naše Sveučilište prepoznaje upravo u kategoriji stvaranja boljih studenata koji aktivno osluškuju potrebe zajednice u kojoj djeluju", poručuju sa Sveučilišta.

Posebno raduje i motivira što Sveučilište u Splitu predano radi i ide ka ispunjenju svoje vizije, a to je postati vodeće regionalno sveučilište, prepoznatljivo u Europi i svijetu.

Više na poveznici.

Još vijesti