Nova verzija će moći kreirati i videozapise

ChatGPT je nedavno osvojio svijet. Nakon što je predstavljen krajem prošle godine, brojne tehnološke tvrtke su se počele nadmetati oko umjetne inteligencije. Štoviše, mnoge od njih su naglasile kako će im razvoj proizvoda baziranih na umjetnoj inteligenciji biti prioritet.

Andreas Braun, glavni tehnološki direktor Microsofta u Njemačkoj, je na jednoj konferenciji naglasio kako već ovog mjeseca možemo očekivati novu verziju ovog AI chatbota, prenosi Digital Trends.

Nova verzija će stvarati i videozapise

Trenutna verzija je bazirana na modelu GPT-3.5, dok će nova verzija biti bazirana na još naprednijem modelu GPT-4. Ta će verzija, kako kaže Braun, imati multimodalne modele i omogućit će „potpuno drukčije sposobnosti“, uključujući i video.

To znači da će novi model GPT-a na temelju upita korisnika moći stvarati i videozapise, a ne samo tekstualni sadržaj.

Međutim, ovo neće biti prvi AI alat koji na temelju tekstualnih uputa može stvarati videozapise. Sličan je alat prošle godine predstavila Meta naziva Make-A-Video koji na temelju kratkih tekstualnih upisa može napraviti prilično realistične videozapise.

Izvor: Digital Trends

Umjetna inteligencija i obrazovanje Što umjetna inteligencija ima za reći o štetnom utjecaju nje same na obrazovanje?

ChatGPT pisao ispit iz pravnih predmeta. Profesori ispitali znanje umjetne inteligencije iz pravnih kolegija: „To je poprilično osredni student prava“

Još vijesti