Teta u referadi, na stolu hrpa papira

Slučaj Jadranke B., referentice u Odsjeku za opće i zajedničke Poslove Vojno-medicinske akademije u Beogradu, dospio je do Višeg javnog tužilaštva u Beogradu nakon što je uhićena, po nalogu posebnog odjela za suzbijanje korupcije.

Naime, sumnja se da je Jadranka B. zloupotrijebila službeni položaj i od studenata iznudila 1.565.000 dinara (otprilike 100.000 kuna).

diploma Nabavio krivotvorenu diplomu zagrebačkog fakulteta pa se zahvaljujući njoj zaposlio

Sumnjiči se da je ova referentica od listopada 2019. do ožujka 2022. godine od 10 specijalizanata Medicinskog fakulteta u Prištini, sa sjedištem u Kosovskoj Mitrovici, koji su na Vojno-medicinskoj akademiji odrađivali specijalistički staž, zahtijevala i od njih dobivala novac u iznosima od 30.000 (otprilike 2000 kuna) i 125.000 dinara (otprilike 8000 kuna) u ukupnom iznosu od 1.565.000 dinara (otprilike 100.000 kuna), nakon što bi specijalizante uvjerila da staž toliko košta.

Iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, u službenom priopćenju, naglašavaju da se specijalistički staž ne plaća.

Osumnjičena je ovog tjedna saslušana u tužilaštvu, a tijekom saslušanja negirala je krivično djelo i iznijela svoju obranu.

Slika nije pronađena Profesor 'raskrinkao' zapošljavanje 'preko veze' na fakultetima: 'Javljaju mi se stotine mladih s istim problemom'

Nakon saslušanja, tužilaštvo je sudcu predložilo da joj odredi pritvor kako ne bi utjecala na svjedoke ili u kratkom vremenskom periodu ponovila krivično djelo.

Jadranka B. se tereti za produženo krivično djelo zloupotrebe službenog položaja.

Još vijesti