Filmski set

U moru različitih radionica, istaknula se i ova filmska koju organizira Udruga Cinaz povodom obilježavanja 20 godina njihovog postojanja i djelovanja!

Naime, ovo nije obična filmska radionica jer je namijenjena za izradu scenarija. Radionicu će prevoditi redatelj, snimatelj i montažer, Erik Lončar, koji iza sebe ima dugogodišnje iskustvo s čak više od 250 projekata koji sadržavaju kratke i dugometražne filmove, glazbene spotove, eksperimentalne filmove i dokumentarne filmove, kako Udruga Cinaz navodi na svojem Facebook profilu.

Iskustvo nije potrebno

Osim toga, Lončar je i član Hrvatskog društva filmskih kritičara, a svoje znanje će prenijeti svim mladim osobama koje će prisustvovati ovoj radionici. Kako navode, radionica podrazumijeva osnovna znanja o izradi scenarija, formiranje scenarija i osnovne konstrukcije narativne fabule.

Svi zainteresirani se mogu prijaviti, prethodno iskustvo nije bitno, ali je bitno da se radi o mladim osobama u dobi od 15 do 30 godina. S obzirom na ograničenje broja polaznika radionice, 10 najboljih će biti odabrano na temelju prijavnica.

Prijave traju još par dana

Radionice će se održati u periodu od 1. do 3. prosinca u prostorima Udruge Cinaz. Prijaviti se možete do 28.11. popunjavanjem obrasca koji se nalazi OVDJE. Još jedna bitna informacija je ta da radionica ukupno traje 12 sati, od 14 do 18 svakog od navedena tri dana, a svi potrebni materijali za rad će biti osigurani, što uključuje i osvježenje tijekom pauza radionice.

Još vijesti