Odmaralište Mjesec

Društvene mreže su nedavno preplavile reakcije korisnika na planove izgradnje replike Mjeseca koja će koštati više od 4 milijarde funti.

Predstavljeni su planovi za izgradnju replike Mjeseca u Dubaiju vrijedne 4 milijarde funti, a sve to s nadom da će pozitivno utjecati na gospodarstvo i turizam Ujedinjenih Arapskih Emirata.

 

Kanadski poduzetnik Michael Henderson kreator je projekta „MOON“, u sklopu kojeg je nastala ideja izgradnje ogromne repliku Mjeseca, veličine od 274 metara.

 

 

Zgrada bi vršila funkciju odmarališta i turističke atrakcije, a u njoj bi se nalazio hotel od 4000 soba, noćni klub, wellness centar i arena kapaciteta do 10 000 posjetitelja.

Unutar odmarališta posjetitelji će, navodno, uživati i u takozvanoj „lunarnoj koloniji“, gdje će moći doživjeti iskustvo hoda na površini Mjeseca.

 

 

„To će biti najveći i najuspješniji suvremeni turistički projekt u regiji Bliskog istoka i Sjeverne Afrike (MENA), koji će udvostručiti godišnje turističke posjete Dubaiju“, rekli su suosnivači Sandra G Matthews i Michael Henderson za Ladbible.com.

 

Još vijesti