Turski student zaglavio u ruševinama

Tursku i Siriju je pogodio razoran potres magnitude 7.8 po Richteru. U tijeku je spašavanje ljudi iz ruševina, a broj žrtava je premašio 5100.

Pod ruševinama je ostao zaglavljen i dvadesetogodišnji student Sveučilišta u Nisantasi, Boran Kubat. Ostao je zarobljen zajedno sa svojom majkom, ujacima i bakom nakon što im se srušila obiteljska kuća, prenosi Aykiri.

Njemu i njegovoj majci život je spasila objava na društvenoj mreži.

„Nismo mislili da će se desiti tako snažan potres nakon prvog. Otišli smo kući i spavali smo kada se potres dogodio. Odjednom se sve smračilo, a moja majka je pala blizu mene. Imao sam telefon sa sobom, pa sam mislio da ako podijelim snimku na društvenim mrežama, moji prijatelji mogu to vidjeti. I tako su nas i pronašli“, ispričao je.

 

 

„Ostao sam pod ruševinama oko pet, šest sati. Konačno su nas pronašli, mene i moju majku. Sada pokušavaju spasiti jednog od mojih ujaka, a drugi ujak i moja baka su i dalje zaglavljeni pod ruševinama“, dodao je.

Izvor: Aykiri.com.tr

Osječki pješački most svijetli crveno Osječki most osvijetljen crvenom bojom u znak podrške stradalima u potresu, a Crveni križ otvara donatorski telefon

Obnova objekata Medicinskog fakulteta u Zagrebu. Zgrade ovog uglednog zagrebačkog fakulteta obnavljat će se dvije godine: Pogledajte kako sada izgledaju

Još vijesti