Frizura poput njegove u nekim je lokalima nepoželjna.

18. rođendan bitna je prekretnica u životu mlade osobe. Ova brojka označava prelazak u stadij života koji podrazumijeva uvježbavanje samostalnosti i novu razinu odgovornosti.

Često se posebno obilježava, uz veliko slavlje u krugu obitelji i prijatelja, a uz spoznaju da sad napokon smiju voziti automobil, mladima stariji često dobace da su "sada sami odgovorni za svoje postupke".

Zaštitari ga odbili pustiti u lokal

Plan da obilježi svoju punoljetnost, kako s obitelji tako i s društvom, imao je i tinejdžer Cooper Allin. Ovaj mladić želio je izvesti društvo u obližnji pub, no njegov se plan izjalovio pri prvom susretu sa zaštitarima, na samom ulazu.

"Ne puštamo muškarce s takvim frizurama", obavijestili su ga na ulazu. Iako je pokušao igrati na kartu slavljenika i rođendanske proslave, nije mu uspjelo. U željeni klub nije uspio ući.

Naime, Cooper se ponosi svojom frizurom koja se kod nas popularno zove "fudbalerka", a karakteristična je po duljem dijelu iznad vrata i kraće ošišanoj kosi sprijeda. Na našem području ovo je ime dobila zahvaljujući brojnim nogometašima koji su je nosili, no, ovaj stil nisu "furali" samo sportaši.

Još sredinom 70-ih godina prošloga stoljeća ova je frizura bila stilski pečat glazbenika kao što su David Bowie, Rod Stewart, Keith Richards i Paul McCartney. Svoje je vrhunac popularnosti dosegla 80-ih godina, kad su je počele nositi i druge brojne zvijezde (primjerice, glumci George Clooney, John Stamos i Mel Gibson, zatim glazbenici Ron Wood, George Michael, Billy Ray Cyrus te sportaši Andre Agassi, Oliver Kahn, Michael Sternkopf).

Krajem 80-ih popularnost fudbalerke opada, no i dalje se sporadično javlja, kao što dokazuje i ova neobična priča.

U Australiji ovo očigledno i nije tako čudno

"Da me ne puste u bar samo zbog moje frizure je zaista razočaravajuće", kazao je Cooper tamošnjim medijima. Nikada mu nije palo napamet da bi ga osobni odabir frizure mogao koštati ulaska u neke kafiće i lokale. No, čini se da ovo "pravilo" u Australiji i nije tako neuobičajeno.

Kako kaže jedan od ugostitelja, neki su kafići "fudbalerka-free" zona, dok je u drugim lokalima ona dobrodošla vrsta frizure. "Bitno je samo odabrati pravi lokal", pojašnjava Bradley Woods iz Australskog udruženja hotelijera.

Mladi Cooper pak tvrdi da od svoje frizure neće odustati.

Još vijesti