Ispijanje kave

Jutarnja kava i ritual ispijanja ovog mirisnog, omiljenog napitka svima nam je poznat, ali znanstvenici još nisu došli do konačnog rezultata o utjecaju na organizam. Najnovija studija govori da kava možda ipak nije toliko rizična za zdravlje srca, tvrde znanstvenici.

Iako su određena istraživanja i dalje nedorečena, ispijanje kave je povezano s nizom zdravstvenih dobrobiti. Svjetski poznati liječnik i istraživač, William Li, govori da je kava pospješivač metabolizma. Kava sadrži klorogensku kiselina koja pospješuje metabolizam te se povezuje sa smanjenom težinom i zdravim odgovorom na inzulin.

Drugo istraživanje je pokazalo da žene koje konzumiraju dvije ili tri šalice svaki dan imaju manje tjelesne masnoće od onih koji rijetko piju kavu. Isto tako, kofein se pokazao da poboljšava iskorištavanje energije i zato ga možete pronaći u nekim visokokvalitetnim dodacima za poticanje metabolizma, piše na mindbodygreen.com.

U moru recepata za kave, evo jednog načina pripreme turske kave koji obećava kremastu i ukusnu šalicu omiljenog napitka!

 

@petralpeza Replying to @Juditas ovako pravi moja cijela obitelj, ne znam kako se originalno pravi, ali na ovaj način mi kava bude daleko najukusnija! Baba i mama mi i dalje prave najbolju kavu, sve je ✨do ruke ✨ 😂🫶🏼 #turskakava #turskakafa #kava #coffee ♬ original sound - Petra Alpeza

 

Još vijesti