Naglasak će biti na zaštićenim vrstama

Svjetski dan zaštite životinja u Zoološkom će se vrtu Grada Zagreba obilježiti u nedjelju (1. listopada 2023. godine) edukativnim programom o hrvatskim vrstama životinja, a naglasak će se pritom staviti na one zakonom zaštićene.

Tako će posjetitelji od 11 do 15 sati moći posjetiti edukativne kutke smještene kraj Interpretacijskog centra zaštićene faune Hrvatske. Tamo će edukatori, među ostalim, govoriti o velikim zvijerima i najugroženijim vrstama vodozemaca i gmazova. Predstavljajući pak hrvatsku ornitofaunu posjetitelje će poticati da posjete novi paviljon za hrvatske ptice te tamo izbliza upoznaju pupavca i zlatovranu.

Na Svjetski dan zaštite životinja obilježava se i Međunarodni dan timaritelja, a zajednički im je datum 4. listopada. Na taj dan, dakle u srijedu, posjetitelji Zoološkog vrta Grada Zagreba moći će se uključiti u obilaske Vrta tijekom kojih će se susretati s timariteljima. Prvi obilazak kreće kraj glavnog ulaza u 10:30, a drugi u 13:30.

Timaritelji će posjetiteljima razotkriti tajne svojeg posla – kako se odgovorno ponašati u blizini divljih životinja, koliko je svakodnevna skrb za životinje zahtjevna, te zašto svoj posao smatraju najljepšim na svijetu.

S važnošću zaštite divljih životinja edukatori Zoološkog vrta Grada Zagreba građane će upoznavati tijekom programa u povodu Svjetskog dana zaštite životinja koji će se u organizaciji Grada Zagreba na Trgu Ivana Kukuljevića u Španskom održati u subotu 7. listopada od 10 do 16 sati.

 

Još vijesti