Okupljanje ispred SC-a

Sutra će se studenti okupiti, u mirnom duhu i s jasnom vizijom, na platou ispred SC-a u 10:30. Razlog okupljanja je nastavak na jednoglasnu odluku za odlazak ravnatelja SC-a, Mirka Bošnjaka, u zasluženu mirovinu.

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu poziva sve one koji su željni izraziti svoje nezadovoljstvo trenutnom upravom i vizijom zagrebačkog SC-a. Nezadovoljstvo upravom je pobrojano i dokumentirano mnogobrojnim člancima koji se nalaze na društvenim mrežama Studentskog zbora (Događaj „Studenti za promjenu“, pod karticom „Rasprava“).

Predstavnici Studentskog zbora smatraju da je žalosno kako najveće i najstarije sveučilište u Hrvatskoj ima najlošije uvjete što se tiče studentskog standarda, dok su ostala sveučilišta u Hrvatskoj mnogo uložila i napredovala u posljednjih nekoliko godina.

Nedovoljan smještajni kapacitet, nemar za studentskom prehranom i nepostojeći digitalni procesi su samo neki od mnogobrojnih problema s kojima se studenti susreću, a ovim okupljanjem žele pokazati da njihov glas vrijedi.

 

Još vijesti