Sušenje rublja na radijatoru

Većina vas se preselila u svoje studentske gradove i vratila  u svoju uobičajenu rutinu, a brucoši su vjerojatno u procesu osamostaljenja. Bilo da ste u studentskom domu ili stanu, morate obavljati određene „kućanske poslove“ s kojima se niste ranije susreli, a jedno od takvih je pranje i sušenje rublja.

Ako nemate balkon u studentskom domu ili stanu, i morate osušiti odjeću, vjerojatno vam prvo na pamet padne staviti ju na radijator da se brže osuši. Bez sušilice, pogotovo u zimskim mjesecima, sušenje odjeće zna biti dugotrajan proces i u žurbi se odlučite za radijator. No, je li to baš najbolja ideja?

Ne! Iako vam to vjerojatno uštedi vrijeme, ovaj način sušenja rublja treba izbjegavati u situacijama kada je grijanje uključeno. Zbog razlika toplo-hladno, unutarnja klima je sklona stvaranju plijesni, a na taj način se i vrlo brzo povećava vlaga u prostoriji. Isto tako, na taj način dođe i do otežane cirkulacije zraka, piše na inthewash.co.uk.

Sve to potiče stvaranje plijesni, a može doći i do opasnosti od požara. Osušena odjeća može uzrokovati nakupljanje topline, a time se i povećava vjerojatnost da će se rublje zapaliti i izazvati požar.

Još vijesti