Slika nije pronađena

Ne događa se često, čak ponekad i s pravnim osnovama, da studenti tuže ili prijavljuju svoje fakultete, a ni obratno, da fakulteti tuže svoje studente.

No, jedna je studentica nedavno podnijela policijsku prijavu protiv svog visokog učilišta u Serembanu, Maleziji, tvrdeći da se osjećala prevareno nakon što se ustanova zatvorila "bez prethodne najave".

Slika nije pronađena Dvoje studenata tužilo sveučilište jer se i ovog semestra moraju cijepiti protiv koronavirusa

Boje se da neće dobiti diplomu

Studentica koja je htjela ostati anonimna tvrdi da su je profesori obavijestili o zatvaranju fakulteta netom prije gašenja, piše FMT.

"Duboko smo razočarani neodgovornim postupkom fakulteta dok smo mi studenti prolazili zadnji semestar studija. Zbog toga se bojimo da nećemo dobiti diplome kako nam je obećano", stoji u policijskoj prijavi.

Studentica koja je pohađala šesti, posljednji semestar prije diplome, kazala je kako ovim postupkom i prijavom policiji zastupa i druge pogođene studente. Osim toga, FMT ne izvještava ni ime visoke institucije zbog toga što, kako navode, čekaju odgovor same institucije i njihovog nadležnog Ministarstva obrazovanja.

Studentica je također kazala kako je poslala pritužbu i Ministarstvu obrazovanja, koje joj je i odgovorilo 3. lipnja s porukom da će službenik ministarstva rješavati njen slučaj. "Međutim, do sada policajac nije odgovorio na moje pozive i upite", dodala je studentica. Uskoro se očekuje i rješenje njene tužbe.

izvor: freemalaysiatoday.com

Još vijesti