Zgrada Sveučilišta Sjever

Unatoč sve većem interesu za upis na studijske programe Sveučilišta Sjever, infrastruktura potrebna studentima u ovom gradu još uvijek "kaska" i zaostaje.

Naime, menza u ovom gradu ne radi do daljnjega. Kako piše ePodravina, KTC je odustao od pružanja usluge tople prehrane, a na natječaj za novog pružatelja nije se javio nitko.

Slika nije pronađena Trebali već useliti: U 2 godine roka za izgradnju ovog studentskog doma, nisu još ni počeli kopati

Ne treba posebno isticati da je ova situacija razočarala i razljutila studente.

"Vjerujem da bi mnogi studenti, da su ovu informaciju znali ranije, razmislili o upisu na Sveučilište u Koprivnici, gdje osim što ne postoji adekvatan smještaj ni javni prijevoz, sada nema niti menze", izjavila je razočarana studentica za ePodravinu.

Pozivnica na otvorenje menze Sveučilišta Sjever

Prorektor Sveučilišta Sjever Mario Tomiša potvrdio je da studenti nemaju gdje jesti po subvencioniranoj cijeni od strane države, nego da će se morati hraniti isključivo o svom trošku po ekonomskim cijenama.

Kako pojašnjava, KTC je u kolovozu raskinuo ugovor zbog neisplativnosti poslovanja. Cijene namirnica otišle su gore, kao i cijene energenata i radne snage, a subvencija Ministarstva za znanost i obrazovanje ostala je ista. Zbog toga će se ovaj problem morati rješavati u suradnji s ovim nadležnim ministarstvom.

Izrazio je i nezadovoljstvo činjenicom da manjak smještaja, kako privatnog tako i subvencioniranog, također koči razvoj Sveučilišta Sjever.

izvor: epodravina.hr

Još vijesti