Unatoč infestaciji žoharima, cijena smještaja ostaje ista.

Stanovnici studentskog doma "Cohen Quadrangle", u sklupu koledža Exeter u Velikoj Britaniji ostali su "zgroženi" i "razočarani" nakon otkrića najezde žohara u dvije zajedničke kuhinje i najmanje pet različitih studentskih soba.

Jedna kuhinja na više od 90 studenata

Stanarima je prvobitno rečeno da će zajedničke kuhinje na prvom i drugom katu biti zatvorene nekoliko dana tijekom prvog tjedna akademske godine zbog "tekućeg problema s održavanjem", kako su ga nazvali. To je značilo da su studenti bili prisiljeni dijeliti kuhinju na trećem katu s čak 90 drugih studenata.

Nakon toga, studenti su obaviješteni da će spomenuto "nepredviđeno održavanje" ometati rad kuhinja najranije do 17. listopada. Studentima je tada ponuđen popust od 60 posto u kafiću Dakota u sklopu kampusa Cohen Quadrangle i glavnoj blagovaonici koledža Exeter, piše The Oxford Student.

Međutim, nakon što su stanovnici prijavili da vide žohare u studentskim sobama, obaviješteni su da je "problem održavanja" zapravo najezda žohara u ventilacijskim otvorima u kuhinjama na prvom i drugom katu. Ovom se izjavom također pozivaju studenti da paze na "često pražnjenje koševa za smeće" i da "nijedna hrana ne ostane nepokrivena preko noći".

Plaćaju 1700 kuna mjesečno

Nakon otkrića žohara u čak pet studentskih soba, štićenici su se počeli izravno obraćati koledžu. Požalili su se da popust od 60 posto nije odgovarajuća kompenzacija s obzirom na to da se zaraza proširila na studentske sobe te su zahtijevali smanjenje cijene stanarine. Stanarine u Exeteru ove godine iznose 200 funti mjesečno što je nešto više od 1700 kuna.

Koledž Exeter je studentima umjesto smanjenja stanarine ponudilo zamjenske sobe, i to samo stanarima koji su otkrili nametnike u svojim sobama. Osim toga, njihova je izjava također sugerirala da je odmah pozvana služba za dezinsekciju, navodeći da im je to bio prioritet.

Zasad ostaje nejasno kako će se riješiti najezda zbog njezinih razmjera, a neki su studenti odbili platiti svoje stanarine dok se situacija ne razjasni ili dok se ne odobri smanjenje cijena.

izvor: oxfordstudent.com

Još vijesti