Prijavi se na vrijeme.

Medicinski fakultet u Rijeci održava besplatne pripreme za maturu volonterskim pokretom pod nazivom „Zajedno do mature“ kako bi pomogli svojim budućim kolegama.

Projekt su pokrenuli studenti treće godine studija Farmacija, a voditelj projekta student Lorenzo Vujanić, kaže da je opće poznat trend trošenja pozamašnih svota novca na pripreme za državnu maturu. Ipak, nemaju svi jednake financijske mogućnosti za to.

„Projekt Zajedno do mature, proizašao je iz želje omogućavanja jednake prilike svim maturantima kako bi na maturi ostvarili što bolje rezultate i upisali željene fakultete. Projekt je započeo prošle godine, a trenutno okupljamo tridesetak studenata volontera sa svih smjerova od prve do treće godine studija, jer njima su još uvijek ispiti iz državne mature bliski. Najveći broj studenata čine oni sa studija Farmacije, jer oni se kroz studij najviše bave kemijom. Pripreme za maturu traju ukupno 40 nastavnih sati, odvijaju se subotom, a broj maturanata je ograničen. Primamo 50 polaznika“, ispričao je Vujanić za Novi list.

Kako se prijaviti?

Radi se o prvom ovakvom projektu na području Grada Rijeke, a pokrenut je u suradnji s Udrugom studenata farmacije i medicinske biokemije Hrvatske, Fakultetskim odborom svih studenata Medicinskog fakulteta u Rijeci te Studentskim centrom Rijeka. Vujanić napominje da je upravo ispit iz kemije odabran za pomoć maturantima jer se radi o predmetu koji potreban za upis svih studijskih programa prirodoslovnog znanstvenog područja.

Pripreme će započeti 9. ožujka, a održavat će se po četiri nastavna sata subotom na Medicinskom fakultetu. Program uz interaktivnu nastavu polaznicima daje mogućnost pisanja probnog ispita državne mature iz kemije.

Svi zainteresirani se mogu prijaviti na e-mail adresu zajedno.do.mature.medri@gmail.com.

Još vijesti