Stand up komičar pred publikom

Među publikom kojoj je te večeri humor komičara "prisjeo", našla se i jedna studentica koja je odlučila napisati objavu na Instagramu kako bi podsjetila da je seksualno nasilje ozbiljan društveni problem.

Studentica Elena Komarić je tako na Instagram stavila objavu pod naslovom "Dragi Alekse, silovanje nije smiješno" u kojoj je izrazila svoje zaprepaštenje šalama sa spomenutog stand-up showa koji se održao 10. listopada u Saxu.

Objava je ubrzo postala viralna i skupila je skoro 3000 lajkova i 200 komentara u manje od 24 sata. Dosad se broj reakcija povećao na više od 4000.

Kako se Elena prisjetila za tportal, već je pri nastupu Saše Turkovića morala izaći van, a kad se vratila u klub s nastupom je krenuo Aleks Curać Šarić.

"Rekao je nešto poput: 'Meni je neobično kada mi netko kaže da ne može vjerovati da silovanje uopće postoji'. Zatim je upitao muškarce u publici: 'Je li vam se ikada dogodilo da tri dana niste svršili? Postaje li vam to onda vjerojatnije?' Nisam mogla vjerovati što čujem, ali on nije prestajao s tim forama. Većina njegovog bloka bila je posvećena šalama o silovanju", ispričala je Elena za tportal.

Elena je u svojoj objavila na Instagramu istaknula kako je u publici vjerojatno bila i barem jedna osoba koja je doživjela seksualno nasilje i oštro je osudila ovakav tip "humora".

"Nije smiješno, niti najmanje. Umjesto osuđivanja seksualnog nasilja mi kroz humor doprinosimo daljnjoj normalizaciji. U publici je također sjedila barem jedna osoba koja je doživjela seksualno nasilje, najmanje što su Lajnapov tim i klub Sax mogli napraviti je upozoriti kakve neukusne šale stoje na repertoaru!", napisala je Elena ispod objave.

 

 

Nakon što se pokrenula rasprava, zajedničkim priopćenjem oglasili su se i iz Lajnap Comedy.

"Stand-up je kritika društva kroz apsurd, kroz teme koje su po generalno teške i traumatične. Javno govorenje u ovom obliku naravno da izaziva reakcije u ljudima i ako će ova reakcija ljudi učiniti da se u javnom prostoru više govori o silovanju, ako je nagnala ljude na promišljanje i izazvala druge snažne reakcije onda je misija ovog stand-upa postignuta", piše u dijelu njihovog priopćenja.

Kako dalje navode, "ovo nije ni prva ni zadnja traumatična tema u povijesti stand-upa koja se na ovaj način otvara, a koja nailazi na osudu, ljutnju i neodobravanje jer namjerno i ciljano bode točno tamo gdje najviše boli i koja urlikom ovakve vrste, s pozornice i pod svjetlima reflektora, podcrtava apsurd svijeta u kojem živimo, proziva odgovorne i poziva na reakciju. I ljutnja je reakcija! Svi trebamo biti ljuti ako će ta ljutnja učiniti da se svijet promijeni na bolje. Bravo za reakciju! Svaka čast jer odjek ovoga može učiniti da svijet sutra bude bolje mjesto", napisali su u zajedničkoj izjavi.

Ova pak nije uspješno odjeknula među svim pratiteljima komičarskog kvarteta pa je tako moguće u komentarima na njihovim društvenim mrežama pročitati da im je "isprika sramotna" i slično.

O ovom nastupu, svoje su mišljenje dali i sa strance Seksizam naš svagdašnji.


"Nakon vijesti o šalama o silovanju ovog stand up komičara, pogledale smo nekoliko njegovih videa na YouTubeu. 'Znači li ne zapravo ne', 'Žene zaslužuju šamar', 'Hejtam žene na Dan žena', 'Ovo silovanje se moralo dogoditi' samo su neki od ljigavih klikbejt naslova njegovih videa. Nemamo želuca ni vremena poslušati sve što je izgovorio", smatraju.

Vlatko Štampar o padu letjelice Popularni komičar 'zna' što se sinoć dogodilo na Savi: 'Roditelji studentima dronovima šalju pakete'

Još vijesti