Studentski ugovor za obavljanje studentskih poslova

Studentski centar Varaždin nedavno je, na svojim službenim stranicama, objavio obavijest naručiteljima studentskih poslova, odnosno, poslodavcima kod kojih su zaposleni studenti.

Dvojno iskazivanje zarade

Kako pišu, od 5. rujna ove godine pa do 31. prosinca 2023. godine obavezno moraju "na Ugovoru o obavljanju studentskog posla u dijelu kojeg ispunjava Naručitelj – Obračun i izjava o obavljenom poslu – sveukupni neto iznos iskazati dvojno koristeći pri preračunavanju fiksni tečaj konverzije od 7,53450 HRK u punom brojčanom iznosu i sukladno pravilima preračunavanja."

 

Euro kalkulator na mojfaks.hr portalu – u par sekundi preračunajte sve svoje troškove Euro kalkulator: Preračunajte kune u eure za par sekundi!

Kako navode, iako ovo nije još uvijek zakonom propisano, u Smjernicama za prilagodbu gospodarstva u procesu zamjene hrvatske kune eurom, dvojno iskazivanje na obračunskim platnim listama, objavljenima od strane Koordinacijskog odbora za prilagodbu gospodarstva i zaštitu potrošača iz lipnja ove godine, navedeno je kako se obaveza dvojnog iskazivanja odnosi i na studentske ugovore.

Na studentskim ugovorima je napravljeno novo predviđeno mjesto za upis dvojne cijene.

kako će izgledati ugovor

Iz Studentskog centra mole poslodavce koji obračunavaju ugovor izdan prije spomenutog datuma 5. rujna, koji nema predviđeno mjesto za ispisivanje dvojne cijene, da ipak ručno upišu dvojni iznos, zajedno s fiksnim tečajem eura i iznosom neto studentske plaće u eurima i kunama.

Primjer ručnog ispisivanja

Još vijesti