Parking za automobile

Kako smo objavili početkom mjeseca, Sveučilište Sjever ogradilo je javni parking dvjema rampama, što je iznenadilo stanare tamošnje Jalkovečke ulice, ali i studente koji na fakultet dolaze osobnim automobilom.

Udruga stanara požalila se zbog ovog poteza Sveučilišta, ali i studenti, koji u nedostatku mjesta svoje automobile parkiraju oko obližnjih POS-ovih zgrada, što stvara gužve i smeta stanarima.

Kupili stan, ali i parkirno mjesto?

Kako su za tamošnje medije napomenuli iz Udruge stanara, svaki je vlasnik stana isti kupio, kao i zakonom mu pripadajuće 1,5 parkirno mjesto. Sa Sveučilišta Sjever, pak, tvrde da su njihov parking koristili vozači ostavljajući tamo čak i teretna vozila koja nemaju nikakve veze s ovim fakultetom.

Sa Sveučilišta pak, na njihovim službenim stranicama, studentima vozačima nude nekoliko savjeta, s obzirom na sve veću problematiku korištenja parkirnog prostora na lokaciji Sveučilišnog centra Varaždin.

U Hrvatskoj ne postoji fakultet koji studentima osigurava besplatni parking

Napominju da Sveučilište Sjever nije u obavezi osigurati parkirna mjesta za studente i dodaju da u RH ne postoji visokoobrazovna ustanova koja osigurava besplatan parking za studente.

„Pozivamo studente da za dolazak na nastavu koriste sredstva javnog prijevoza, a u slučaju dolaska osobnim vozilom ne koriste parkirni prostor okolnog stambenog naselja“, apeliraju.

Parkirno mjesto

Dalje pojašnjavaju da djelatnici Sveučilišta Sjever imaju određena prava, u koja svakako spada i pravo besplatnog parkiranja tijekom boravka na radnom mjestu zbog čega je postavljena podizna rampa na dijelu parkirnog prostora.

„Podizna rampa biti će van funkcije u popodnevnom periodu i kroz dane vikenda/blagdana te će parking u to vrijeme biti otvoren za slobodno parkiranje“, dodaju.

Iskoristili su priliku i da upozore na nepropisno parkirana vozila te apeliraju da se vozila parkiraju na označenim parkirnim mjestima, a ne na pristupnim putevima, zelenim površinama ili invalidskim parkirnim mjestima jer će se u slučaju svakog nepropisnog parkiranja poduzeti mjere uklanjanja vozila o trošku vlasnika, odnosno posjednika vozila.

Parkirno mjesto Trebaju li fakulteti osigurati parkirna mjesta za studente? Sveučilište Sjever ogradilo parking, studenti nemaju gdje parkirati

Još vijesti