Izvrsne za kućna druženja! Recept za najmekše kiflice koje osvajaju na prvi zalogaj
M. P.
2.06.2023
Kiflice od dizanog tijesta
Foto: Branimir Dobes/Shutterstock
Nezaozbilazan dio svakog druženja s prijateljima.
Kiflice su nezaozbilazan dio svakog druženja s prijateljima, a možemo ih jesti na mnogo načina i u svako doba dana. Tijesto za kiflice je naravno ključan faktor da vam na kraju ispadnu mekane kao pamuk, ali upravo vam to često zadaje muke. Donosimo vam recept za fine i mekane kiflice koje su gotove za samo pola sata.
U veliku zdjelu staviti sve suhe sastojke, a zatim napravite rupu u sredini i u nju dodajte mokre sastojke. Kuhačom zamijesite brašno s mokrim sastojcima, a onda tijesto formirajte s rukama ili nastavkom za tijesto. Sve pokrijte folijom i ostavite da kvasac djeluje.
Kada se tijesto diglo, podijelite ga na dva dijela i pojedinačno ih oblikujte u krug. Prerežite ih na nekoliko dijelova i po želji dodajte šunku i sir. Posložite kiflice na papir za pečenje, premažite ih jajetom i pecite 8 minuta na 250˚ C. Po želji ih možete poslužiti uz kiselo vrhnje. To je to! Dobar tek!