Prijavi se na božićno natjecanje u programiranju

Jesi li zaljubljenik u kodiranje? Pripremi svoju tastaturu jer se uskoro održava online optimizacijsko natjecanje pod imenom Došašće++ u organizaciji studentske udruge X.FER i EESTEC-a.

O čemu se radi? Došašće++ je inspirirano svjetski poznatim natjecanjem Advent of Code te je neprofitni projekt nekolicine ambicioznih studenata zagrebačkih STEM fakulteta. Ideja mu je približiti svijet programiranja mladima kroz izazovne, ali zabavne zadatke božićne tematike.

Održat će se od 30. studenog do 21. prosinca, pružajući natjecateljima tri tjedna uzbudljivog programiranja. Sve prijave i povezane aktivnosti će se odvijati preko stranice došašće++ (xfer.hr), a na natjecanje se mogu prijaviti srednjoškolci i studenti prijediplomskog ili diplomskog studija koji će moći testirati svoje vještine i osvojiti fantastične nagrade. Svaki tjedan donosi božićni zadatak druge vrste, a uključiti se možeš bilo kada.

Kako izgleda natjecanje?

„Svaki tjedan, počevši od 30. studenog, bit će aktiviran novi zadatak, omogućavajući natjecateljima da tijekom tog tjedna podnesu svoja rješenja u bilo kojem programskom jeziku i metodi po vlastitom izboru. Priključiti se može u bilo kojem tjednu natjecanja slanjem svog rješenja“, kažu iz tima Došašća++.

Dodaju da će se rješenja ocjenjivati u stvarnom vremenu, bodovat će se samo najbolje poslano rješenje, a live rang lista bit će aktivna sve do zatvaranja natjecanja.

 

 

„Zadaci su prilagođeni svim razinama znanja i iskustva jer je cilj ovakvog koncepta natjecanja popularizacija IT-ja među mladima i srednjoškolcima te ambicioznim programerima koji nemaju mogućnosti natjecati se uživo“, istaknuli su.

Natjecatelje očekuju brojne nagrade

Naravno, po završetku natjecanja će se održati i podjela vrijednih nagrada za srednjoškolce, studente preddiplomskog i diplomskog studija. Nagrade su raznovrsne, uključujući čokolade, božićne čarape, kvalitetne slušalice, ulaznice i mnoga druga iznenađenja. Pored glavnih nagrada za najbolje u svojim kategorijama, partneri događaja kao što je FER omogućit će i gomilu sitnih nagrada.

Osim što ćeš imati priliku testirati svoje vještine, natjecanje će ti omogućiti da upoznaš druge entuzijastične programere, a moći ćeš i ponešto osvojiti. Ne propusti priliku postati dio ove uzbudljive zajednice.

 

Još vijesti