Advent u Osijeku.

Portal Gradonačelnik.hr već nekoliko godina tijekom i nakon adventa organizira izbor onih najljepših.

U ovogodišnjem natječaju situacija je nešto drugačija, s obzirom da su izbor najljepšeg adventa podijelili u četiri kategorije: veliki gradovi, srednji gradovi, mali gradovi i općine.

Slavonija pobijedila u svim kategorijama

Na taj način natječaj je održan ravnomjernije nego dosad. Naime, s obzirom da se broje „lajkovi” na Facebooku, reakcije građana velikih gradova ne mogu se mjeriti s onima u malenim općinama. Zato su sada odabrani pobjednici u svakoj kategoriji, uz zanimljiv podatak da su pobjedu u sve četiri kategorije odnijeli gradovi i općine iz Slavonije!

Tako je u kategoriji velikih gradova pobijedio Osijek, u kategoriji srednjeg grada su Vinkovci dospjeli na prvo mjesto, u izboru manjih gradova najbolja je bila Županja, a u kategoriji općina pobjedu je odnijela Velika. No, prava „zavrzlama“ nastala je upravo u općinskoj kategoriji.

Utvrđeni lažni glasovi

Naime, u službenoj objavi napisano je kako je prvo mjesto zauzela općina Kršan iz Istre, ali su utvrdili minimalno 500 lažnih profila koji su u posljednjih sat vremena glasali za istu, što znači da konačni pobjednik ne bi bio pravedan kada je u pitanju kategorija općina.

Zato su iz komisije odlučili poništiti tih, minimalno, 500 glasova, odnosno lajkova pa je zbog toga pobijedila Općina Velika iz Slavonije.

Čestitke pobjednicima!

Još vijesti