Galerija Studenti nose maske tijekom ispita Studenti nose maske tijekom ispita Studenti nose maske tijekom ispita +1 Studenti nose maske tijekom ispita

Ni prepisivanje više nije no što je nekada bilo. Kao što su studenti sve kreativniji u načinima prepisivanja, tako i profesori imaju sve više kreativnih ideja kojima sprječavaju prepisivanje tijekom ispita.

Zbog jedne takve ideje, ova profesorica s Filipina postala je planetarno poznata. Njena "inovativna" i pomalo neuobičajena metoda borbe protiv prepisivanja oduševila je korisnike društvenih mreža.

U gradu Legazpi na Filipinima, studenti tijekom ispita na glavama moraju nositi pokrivala. Ta pokrivala će spriječiti njihovo prepisivanje, a izradili su ih sami, kako piše BBC. Nije samo profesorica Mary Joy Mandane-Ortiz bila kreativna, nego i studenti – izrađivali su pokrivala do kartona, kutija za jaja i drugih recikliranih materijala.

Profesorica Mary rekla je kako je tražila neki zabavan, ali i drugačiji način da osigura poštenje tijekom pisanja ispita. Ona je profesorica strojarstva na Koledžu inženjerstva "Bicol", a kako govori, njezina ideja je zaista i bila učinkovita jer nitko nije prepisivao.

Uz to je nadodala da su njezini studenti ove godine puno bolji u odnosu na prošlu baš zato jer su bili motivirani strogim ispitnim uvjetima i dodatnim učenjem.

Zbog nje će možda i drugi profesori dobiti sličnu ideju, ili primijeniti njezinu, jer je postala apsolutni hit na društvenim mrežama.

izvor: bbc.com

Slika nije pronađena Nova razina varanja na ispitima: 'Vječni' student kirurški ugradio Bluetooth slušalicu u uho

Još vijesti